Szinte már hagyomány, hogy az amerikai first lady szerepel a világ egyik legrangosabb divatlapjának a címlapján. Az amerikai Vogue augusztusi borítóját a 70 éves Jill Biden ragyogja be bájos mosolyával.

hirdetés

Jill Biden az amerikai politikai élet egyik legfontosabb szereplője. A first lady korábban second lady volt, hiszen a férje, Joe Biden Barack Obama alelnöke volt. Bár mindig is támogatta a férjét a kampányok során, a munkájával, ami egyúttal a szenvedélye is, sosem hagyott fel. Jelenleg is egyetemen tanít, olyannyira szereti a hivatását, hogy képes volt az országjáró turnék során dolgozatot javítani.

Jó kapcsolatot ápol Michelle Obamával, a két közös ciklusuk alatt sokat dolgoztak együtt, rengeteg rendezvényre látogattak el. Kitűzött céljaik között szerepelt az amerikai katonacsaládok támogatása. Jill saját alapítványt hozott létre férjével közösen, a szervezet célkitűzései között szerepel a gyermekek életkörülményeinek a javítása, és a nők elleni erőszak visszaszorítása.

Jill Biden bájos mosolyával és kisugárzásával beragyogja a címlapot

Jill Biden népszerű alelnök feleségnek számított, mindig közvetlen volt, és az emberek könnyedén tudtak azonosulni hétköznapi életstílusával. Ritkán engedi be a fotósokat az otthonába, most mégis kivételt tett az amerikai Vogue kedvéért.

A hetvenéves first lady-ről Annie Leibovitz készített gyönyörű képeket a Fehér Házban, illetve annak kertjében. Jill a címlapon egy virágos, elegáns ruhát visel. Kedveli az efféle darabokat, már többször is láthattuk visszafogott, mintás kreációban.

A többi fotón még ennél is egyszerűbb darabokban pózol: pulóvert és pliszírozott szoknyát öltött magára. A lezseren elegáns stílus közel áll az elnök feleségéhez, sosem szokta túlbonyolítani a dolgokat, mindig visszafogottan elegáns kreációkat választ.

A harmadik szerelése egy velúrhatású szoknya, illetve egy fehér ing volt. Ez az összeállítás olyan, amit a first lady a hétköznapokban is gyakran visel.

Jill Biden az elmúlt évtizedekben már kitapasztalta, hogy mi áll neki jól, ezért nem ül fel a pillanatnyi trendeknek. Saját ízlése szerint választ ruhát, kedveli a színeket, a visszafogott szabásvonalakat és a nőies ruhákat, amelyekkel finoman kihangsúlyozhatja csinos vonalait. A megjelenése szolidan elegáns, sohasem tolakodó vagy túlzó.

Az Amerikai Egyesült Államok elnökének felesége nem a rongyrázás híve, a lehetőségekhez képest igyekszik egyszerű életet élni, és ez az öltözködésén, frizuráján egyaránt megmutatkozik. Évek óta változatlanul hordja a haját, szőkére festik a tincseit, a rétegezett vágás és a frufru pedig tömött, dús hatást garantál. A hetvenéves first lady abszolút elfogadja a teste változásait, és büszke a kinézetére, ettől csak még emberibbé, szerethetőbbé válik.

 

Kiemelt kép: Roy Rochlin / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés