Az 56 éves Kamala Harris az Amerikai Egyesült Államok első női alelnöke, aki már a kampányidőszakban megkedveltette magát a választókkal. Míg a politikai lapok a kampányígéretekkel voltak tele, addig a női magazinok kiemelték az egykori szenátor öltözködését, amely tökéletesen közvetíti a politikus határozottságát.

hirdetés

Az öltözködés terén sincsenek könnyű helyzetben a nők a politikai életben. Míg a férfiak legtöbbször pusztán a nyakkendőket variálják, addig a hölgyektől elvárják, hogy megfelelően konzervatív legyen a megjelenésük, de kerüljék a régimódi, vagy a túl flancos stíluselemeket. Az elmúlt években számos kritizáló cikkel találkozhattunk már, amelyekben a női politikusok teljesítményét a ruháikon keresztül közelítették meg. Ebből jól látszik, hogy mennyire nagy nyomás nehezedik a hölgyekre, akiknek még az öltözékükkel is a rátermettségüket kell bizonyítaniuk.

A történelem során számos legendás stílusú first lady lakott a Fehér Házban. Elég csak Jackie Kennedy-re gondolni, aki a hatvanas években a legtöbb amerikai háziasszonynak inspirációval szolgált a csinos kis öltözékeivel. Aztán ott volt Hillary Clinton, aki szokatlan módon számtalanszor viselt nadrágkosztümöt. Az elnök feleségének a megjelenését mindig nagyító alatt vizsgálgatták a divatszakértők, most pedig már az alelnökre reflektorfény irányul.

Kamala Harris határozottsága stílusában is megjelenik

Kamala Harris az amerikai Vogue februári címlapján is szerepel, amivel bekerült a divattörténelembe. Az alelnök a rá jellemző lazasággal jelenik meg a legendás magazin borítóján. Az anyag kellően visszafogott lett, mégis ott van benne egy pimasz kis csavar, hiszen Kamala blézerben és tornacipőben állt a kamera elé. Bár a power dressing meglehetősen formális, és legfőbb célja, hogy az öltözéken keresztül jelenítse meg a belső határozottságot, a tornacipő mégsem lóg ki a képből. Erős jellemre vall, ha egy befolyásos, sikeres nő egy ilyen laza darabot is magabiztosan tud viselni.

Öltözékével mindig határozottságot közvetít, ruhatárának alapját a nőies nadrágkosztümök és a blézerek jelentik. A legtöbb kampányrendezvényen is ilyen szerelésekben állt mikrofon elé, ám a lazaságot sem veti meg. A kevésbé hivatalos alkalmakkor szívesen bújik farmerba és választ tornacipőt. Kamala nem spilázza túl a dolgokat, mégis egy magabiztos, lezser nő imázsát közvetíti. Nagyszerűen vegyíti a power dressing elemeit a lazább, hétköznapi darabokkal.

A fontosabb alkalmakra szívesen választ olyan kreációt, amely üzenetet hordoz magában. A választási győzelem után tartott ünnepségen fehér kosztümben jelent meg, ami a szüfrazsettek viselete volt. A beiktatáson monokróm lila öltözékben tette le az esküt, amivel az első színes bőrű női elnökjelölt előtt tisztelgett. Shirley Chrisholm nagyban inspirálta Kamala Harrist, ezért a színválasztás tudatos volt.

Az elmúlt időszakban számos ihletadó szerelésben mutatkozott, amelyekből kiválogattunk egy csokorra valót. Ha kíváncsi vagy, hogy melyek voltak az Amerikai Egyesül Államok alelnökének a legjobb ruhavariációi, akkor lapozd végig a galériát!

 

Kiemelt kép: Mark Makela / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés