A negyvenéves modell  retusálás nélkül szerepel a Closed őszi kampányában. Tasha Tilberg legújabb divatfotóin felvállalja természetes arcát, ami még mindig nem annyira megszokott a divatiparban, különösen, ha a modell már átlépte a zsenge fiatalkort.

hirdetés

Persze, ki dönti azt el, hogy ki fiatal és ki nem? Hiszen változóban van a világ, egészen másképp gondolkodunk a középkorú nőkről, mint korábban, és ők is másképp szemlélik önmagukat. A divat pedig igyekszik lépést tartani az új szemléletekkel, ezért kezdi lebontogatni a szépség fogalma köré emelt korlátokat.

Ennek ellenére, még mindig nem tekinthetünk bevett szokásként arra, ha egy cég nem retusálja agyon a divatfotóit, és úgy egyáltalában, nem fektet különösebb hangsúlyt az idealizált külsőségekre. Bár jó néhány divatmárka elindult a természetességet ünneplő és ösztönző úton, azért még rácsodálkozunk az idősebb modellekre, a natúr sminkre, és a kevésbé megszerkesztett képekre.

A 40 éves modell retusálás nélkül is gyönyörű

A német Closed márka az abszolút hordható divatvonalat célozta meg, mely nem kelt illúziókat, egyszerűen csak hordható, trendi, és jó. Azzal a húzásukkal, hogy egy negyvenéves modellre élezték ki a kampányt, aki a közösségi portálokon egyébként is felvállalja a natúr, smink nélküli arcát, valószínűleg azt az üzenetet szeretnék eljuttatni a vásárlóik felé, hogy az általuk kínált divat mindenkit megszólít.

A Closed 2019-es őszi kampányában Tasha Tilberg szerepel, aki visszafogott stílusú túlméretezett kabátokat és kötött pulóvereket visel Stefan Heinrichs fotóin. A kanadai szépség hátrafogott hajjal, minimál manikűrrel, és leheletfinom sminkkel is rabul ejti a tekintetet.

A márka ugyan nem jelezte, hogy szándékosan elhagyták volna a kampányfotók retusálását, de nem kell tüzetesen megnézni a részleteket, hogy lássuk, a modell bőrét nem simították ki teljesen, és a szeplőit is érintetlenül hagyták. Jó lenne, ha minél több ehhez hasonló törekvést látnánk a kampányokban.

 

Kiemelt kép: Peter White/Getty Images.

Képgaléria képei: Stefan Heinrichs/Closed.

  • Megosztás:
hirdetés