A rendszeres mozgás fontos a szervezet egészsége, és a test karbantartása szempontjából. Ha viszont a súlyvesztés a cél, akkor a legjobb megoldás az aerob mozgásforma. Ez az otthon elvégezhető zsírégető edzés aerob mozgáson alapul, így szépen formálja a testet, és eltünteti a zsírpárnákat.

hirdetés

Az aerob mozgásformák közé azok tartoznak, amelyek intenzív lábmunkán alapulnak, mint a futás vagy biciklizés. Hiszen például kocogás esetén a szervezet viszonylag hamar elkezdi felhasználni a test tartalékait, így beindul a zsírégetés. Ezek a mozgásformák bár hatékonyak, és könnyedén lehet velük megszabadulni a felesleges kilóktól, mégis megterhelik az ízületeket. Most egy olyan edzést mutatunk meg, amely főleg aerob mozgáson alapul, de mégsem túlságosan megterhelő a test számára.

Otthon végezhető zsírégető edzés

Az edzés csak 15 perc, így könnyedén beilleszthető a mindennapokba, és ami a legfontosabb, hogy otthon végezhető, és semmilyen eszköz nem szükséges hozzá. Összesen 14 gyakorlatból áll, amelyek hosszúsága mindig 30 másodperc. Minden gyakorlatot 30 másodperc kocogás, vagy gyors séta követ. Ennek az intenzitása változó, a test állapotától függően végezhető. Remekül átmozgatja az egész testet, és kiemelt szerep jut a karoknak, illetve a lábaknak. Az edzés után fontos a nyújtás, ezt sosem szabad kihagyni.

Kezdőknek ez a 15 perc pont alkalmas, de természetesen kombinálható súlyzós edzésekkel, így még hatékonyabb lesz az eredmény. A legnagyobb változás úgy érhető el, hogy megfelelő diétával, valamint más mozgásformával van kombinálva az edzés.

 

Nyitókép: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés