Iris Apfel neve mára összeforrt az egyedi stílussal és kreatív öltözködéssel. A divatikon idén lett 100 éves, a kerek számot pedig egy páratlan együttműködéssel ünnepli: 2022 tavaszán megjelenik első ruhakollekciója, amit a H&M-mel közösen dob piacra.

hirdetés

A 100 éves Iris Apfel manapság az egyik legnépszerűbb divatikonnak számít. A magazinok imádják a különleges, extravagáns stílusát. Szereti a feltűnő darabokat, az exkluzív ékszereket és a színes bundákat. Sosem választ visszafogott ruhát, azt viseli, amihez éppen kedve van. Csodás, merész, figyelemfelkeltő szerelései rengeteg embert megihlettek már, pár éve például Barbie babát mintáztak róla.

Iris Apfel eredetileg belsőépítészként dolgozott, majd a férjével közösen elindított egy textilgyárat. A munkája miatt rengeteget utazott, így a világ legkülönlegesebb helyeire is ellátogatott. Gyakran megihlették az egyes városok, kultúrák, ezért hosszú útjairól sosem tért haza üres kézzel. Elkezdte gyűjteni a műtárgyakat, illetve az ékszereket. Manapság már valóságos gyűjteménye van kiegészítőkből.

A divatikonra a magazinok is felfigyeltek, és hamarosan a fotósok egyik kedvencévé vált. Iris Apfel ösztönből öltözködik, mégis minden összeállítása tökéletesen megkomponált. A fekete keretes szemüveg, a színes bundák, valamint a figyelemfelkeltő kiegészítők mind-mind a védjegyévé váltak. Ezek nélkül egy lépést sem tesz.

Iris Apfel különleges kreációkat alkotott

A 100 éves divatikon még most sem pihen, a születésnapját egy izgalmas kapszulakollekcióval ünnepli, amelyet a H&M-mel közösen jelentet meg. A sokféle stílust felvonultató eklektikus gyűjtemény 2022 elején debütál az üzletekben.

 

A kapszulakollekció színes, mintás kosztümökből, hatalmas, fodros kabátokból és tüllös ruhadarabokból áll majd. Természetesen a kiegészítők szerelmesei is ráakadhatnak pár különlegességre: Iris sok ékszert, övet kreált a márka számára.

Az együttműködéssel az egyedi, utánozhatatlan nők stílusát szeretné a márka ünnepelni. Iris Apfel megmutatta, hogy az öltözködés nem függ a kortól, a szabályokat nem kell annyira komolyan venni, és egy kis játékosság mindig belefér.

A gyűjtemény játékos, élénk színekkel, ragyogó, feltűnő mintákkal és fényes szövetekkel lesz teljes. A ruhadarabokat a hangsúlyos ékszerek koronázzák meg. Pár kreációt már lelepleztek, melyek tökéletesen passzolnak a divatikon ruhatárába. Az biztos, hogy feltűnő darabokból tavasszal biztosan nem lesz hiány!

 

Kiemelt kép: Noam Galai / Getty Images. 

Kép a cikkben: Noam Galai / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés