A gyönyörű szomáliai modell, Iman, az a típusú nő, akiről első, sőt még tízedik ránézésre sem lehet megsaccolni, hogy hány éves. Félmeztelen címlapfotója láttán, arra biztosan senki nem tippelne, hogy már elmúlt hatvan.

hirdetés

Iman Mohamed Abdulmajid a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik meghatározó alakja volt, aki nemcsak annak köszönhette mások figyelmét, hogy 1992-ben hozzáment David Bowie-hoz. A szupermodell hasonló hírnévvel rendelkezett, mint a férje, hiszen nem kis ugródeszkával, mint a Vogue címlapjával indult a karrierje.

Kezdetben a magazinok kapkodtak utána, a fotósokat és divatszerkesztőket ugyanis rabul ejtette Iman gyönyörű, makulátlan bőre, és hibátlanul nőies alakja. Később a divattervezőknek is feltűnt a különleges szépségű modell, akinek hamarosan megszaporodtak az irigyei a szakmában, hiszen olyan dizájnerek tartották a múzsájuknak, mint Donna Karan, Yves Saint-Laurent, Gianni Versace, vagy Calvin Klein. Tíz év alatt bekerült a legnépszerűbb szupermodellek közé, ám úgy tűnik, számára ez nem jelentett olyan sokat, hogy tovább járja a karrierútját.

Inkább kipróbálta magát színésznőként is, majd megalapította saját szépségápolási márkáját Iman Cosmetics néven, szabadidejét pedig jótékonykodásra fordította. Férje, David Bowie halála óta visszavonultabban él, bár nem teljesen kerüli a nyilvánosságot. Ő maga válogatja meg, hogy kinek ad interjút, ahogyan azt is, hogy milyen fotókon szerepel.

Az Essence magazin valószínűleg lenyűgözte a modellt, hiszen olyan divatfotókhoz kérték fel őt, amelyek a mai dzsungeltrendet és a szafari divatot törzsi hangulattal átszőve tálalják, a természethez közel álló módon.

Iman még a félmeztelen címlapot is bevállalta a magazin kedvéért, igaz, hatalmas, fonott hajzuhatag takarja el a mellét, de az így is jól látszik, hogy a szupermodell bőrén nem sok nyomot hagyott az idő. Persze nem lehet letagadni, hogy utómunka is van a dologban, de látva Iman interjús és egyéb szerepléseit, ahol cseppet sem retusálják, el kell ismernünk, hogy a valóságban is épp ilyen gyönyörű.

Nem tudjuk, hogy harcol a ráncok, és a bőröregedés másfajta tünetei ellen, de bármilyen varázs van a kezében, az biztos, hogy látványos fiatalító erővel bír.

Az Essence divatigazgatója két címlapot szánt a modellnek, és az Ulla Johnson, Rachel Comey, valamint, a Loza Maléombho afrikai ihletésű kollekcióiból válogatott szetteket a számára. Az összhatás igazán dögösre sikeredett, szinte hihetetlen, hogy a képeken szereplő Iman 63 éves! A csodás fotókat Itaysha Jordan készítette.

 

Kiemelt kép: Desiree Navarro/Wirelmage/Getty Images.

Képgaléria képei: Itaysha Jordan/Essence.

 

  • Megosztás:
hirdetés