Az 53 éves Gillian Anderson neve egyre többször kerül elő a divatmagazinokban, hiszen a tehetséges színésznő kivételes stílusérzékével is kitűnik a tömegből. A vörös szőnyeges összeállításait már sokszor illették elismerő szavakkal. Belülről fakadó eleganciája az egyik kedvenc márkájának is feltűnt, a Chloé kora őszi darabjait népszerűsíti letisztult stílusban.

hirdetés

Gillian Anderson pályája az utóbbi időben valósággal szárnyal. Az X-Akták egykori sztárja egymás után kapja a szerepeket, különféle alakításaival pedig rendre bebizonyítja, mennyire sokszínű tehetség. Pár évvel ezelőtt a Hajsza című thrillersorozatban egy sorozatgyilkost üldözött, erős karakterével mély nyomot hagyott a nézőkben. Majd eljátszotta Margaret Thatchert A korona című sorozatban. Teljesen átalakult, a szerep hiteles megformálásáért pedig elismerően méltatták a kritikusok.

A Szexoktatásban úgyszintén feltűnt, a szériában egy újabb oldaláról mutatkozott be. Itt már a divatra is nagy hangsúlyt fektettek az alkotók, a színésznő remekül megkomponált szereléseket viselt végig. A legújabb sorozata most debütált, ebben az egykori first ladyt, Eleanor Rooseveltet alakítja.

Gillian Anderson csodásan fest: leheletnyi sminkben fotózták

Gillian Anderson augusztusban tölti be 54. életévét, nőiessége azonban sugárzóbb, mint valaha. Sikkes, elegáns külleme mögött nem érződik semmiféle erőlködés, nem akar görcsösen fiatalabbnak tűnni, talán pont ennek köszönhető, hogy egyfajta nyugodt harmónia lengi körül, ami azonnal megragadja az embert. Letisztult, nőies öltözködésével ugyanezt tükrözi, mindig kifogástalan szerelésben jelenik meg. Sosem túl feltűnő a megjelenése, kortalan összeállításaival mindig megmarad a finom nőiességnél. Nem csoda, hogy a Chloé figyelmét is felkeltette lenyűgöző eleganciája.

Gillian Anderson ritkán vállal fotózásokat, és a reklámkampányok sem jellemzők rá. Pedig a természetes kisugárzású színésznőnek nagyon jól áll a modellszerep, határozott jelenlétében nincs semmi mesterkéltség. Belülről fakadó nőiességével, eleganciájával könnyedén eléri, hogy natúr sminkben és semleges színű, egyszerű ruhákban is mágnesként vonzza a figyelmet.

A fotókon roppant egyszerű darabokat visel, naturális színekben kapták lencsevégre, és a fazonokkal sem estek túlzásba. Csupa olyan kreációban örökítették meg, ami megtalálható a ruhatárában.

Láthatóan a természetesség volt a fő szempont, ezért nem vitték túlzásba a sminket, illetve a frizuráját is csak lazán összefogták. Bár roppant hétköznapi és natúr a képeken, a kettősség érezhető: egyszerű darabokban is lehet valaki elegáns, a finomság mindig kifizetődő. Leheletnyi sminkben, minimál stílusban, mezítláb népszerűsíti a Chloé kora őszre tervezett táskáit, a márka pedig arra is ügyelt, hogy csínján bánjanak a retussal.

Egyre több színésznő és modell vállal őszinte divatfotókat, melyeken az utómunkálatok nem a bőr textúrájának finomításáról és nem az arc kisimításáról szólnak. Gillian Anderson üdesége művi effektek nélkül is jól érzékelhető a képeken, nyilván minden kampányfotó átesik némi utólagos kezelésen, de nem mindegy, milyen mértékben alkalmazzák. Ezekre a képekre jó ránézni, kellemes harmónia árad a visszafogott, egyszerű felvételekről.

Az 53 éves színésznő kedvenc márkájának kulcsdarabjait mutatja be, melyek az őszi előzetes kollekcióhoz kapcsolódnak. A képeket egyszerű, fehér háttér előtt készítették, ezzel is hangsúlyozva a diszkrét eleganciát. A felvételeket Zoe Ghertner fotós alkotta meg, a finom kreációkat pedig Camilla Nickerson stylist válogatta össze. Csodás anyagot készítettek, a színésznő valósággal ragyog.

 

Kiemelt kép: Jon Kopaloff / Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés