A mindennapi teendők mellett sok nő érzi úgy, hogy nem jut kellő energiája és ideje sportolni, pedig az önmagunkkal, egészségünkkel való törődés nem kiváltság, hanem elsősorban akaraterő, céltudatosság és kitartás kérdése. A BioTechUSA hagyományos, nyári szépségversenyén olyan fitt nők vettek részt, akik átlagos életet élnek, nem profi sportolók, mégis sokat köszönhetnek annak, hogy a testmozgás a mindennapjaik, az életük része lett. Nem csak szép alakkal, hanem elképesztő akaraterővel is büszkélkedhetnek – személyes történetük egytől egyig motiváló.

hirdetés

A rohanó napok sűrűjében, a munka, a háztartás, megannyi kötelesség, pláne gyerek vagy gyerekek mellett, az önmagunkra fordított idő gyakran elsikkad, és a feltöltődést nyújtó flow-élmények észrevétlenül kikopnak az életünkből. Az állandó időhiány, és a feladatokkal való zsonglőrködés mentálisan és fizikailag is megterhelő, a legtöbb nő saját bevallása szerint gyakran fáradtnak, leharcoltnak és lomhának érzi magát.

Sokaknál kizárólag a fogyással kapcsolatban merül fel a testedzés, pedig nem csak a szépen kidolgozott alak miatt, hanem a testi-lelki egészségünkért is óriási szükség van rá. Hatalmas energialöketet ad a mindennapokban, szellemileg és fizikálisan egyaránt felfrissíti az embert, és biztosítja az állóképességet a mindennapi hajszához.

Nehéz, de megéri változtatni!

A rendszeres testmozgás persze, fárasztó, és nehéz belesűríteni a mindennapokba, különösen, ha az élet akadályai folyton felülírják a törekvést. Emiatt hajlamosak vagyunk azt gondolni a nálunk fittebb, sportosabb nőtársainkról, hogy ők biztosan kiváltságosak, mert időmilliomosok, vagy, mert a mindennapok nem sorozzák meg őket annyi stresszel és megpróbáltatással.

A BioTechUSA ötödik alkalommal, idén augusztusban megrendezett Lifestyle Day versenyének nyertesei saját történeteikkel világítanak rá arra, hogy ez bizony mennyire nincs így, és mekkora akaraterő, küzdelem árán jutottak el oda, ahol most tartanak.

Ebben a versenyben tulajdonképpen minden résztvevő nyertes volt, függetlenül attól, hogy elnyerte valamelyik címet, vagy sem. Többségében olyan hölgyek jelentek meg az eseményen, akik életük egy pontján mertek változtatni, és kitartottak döntésük mellett, ami egy egészségesebb, fittebb, élhetőbb életet nyújtott számukra.

A képen balról jobbra: Veszprémi Nikolett (BioTechUSA Fittest Girl 2021), Breznay Rubina (BioTechUSA Fittest Girl 2021 közönségdíjas), Végh Adrienn (BioTechUSA Fittest Mom 2021), Sándor Anita (BioTechUSA Fittest Mom 2021 közönségdíjas), Rogácsi Lujza (BioTechUSA Fittest Competitor 2021), Kiss Krisztina (BioTechUSA Fittest Competitor 2021 közönségdíjas).

 

A résztvevők és döntőbe jutottak között volt olyan, aki korábban étkezési zavarokkal küzdött, gyógyulását pedig főként az egészséges életmódnak és a rendszeres sportnak köszönheti, egyesek pedig jelentős túlsúlytól szabadultak meg. Ám akadt olyan nevező is, aki megelégelte az alakját érintő bántó megjegyzéseket és azért jelentkezett a versenyre, hogy felhívja a figyelmet az önértékelést romboló, külcsínnel kapcsolatos piszkálódásokra.

Mások egészségügyi problémák mellett vágtak bele az életmódváltásba, illetve a Fittest Mom címre pályázók között ötgyermekes anyuka is felbukkant, akinek hármasikeri születése után szétnyílt a hasfala. A hozzáállásuk, a céltudatosságuk és a személyes történetük inspiráló lehet azok számára, akik szeretnének változtatni az életmódjukon, de még nem éreznek kellő lelkierőt magukban ahhoz, hogy gyökeresen átszervezzék a mindennapjaikat.

Sokan talán kevésnek érzik magukat ahhoz, hogy sportosabb életre váltsanak, de ez az út sokkal inkább mentális erőt igényel, és nem alapedzettséget, vagy masszív fizikumot.

Formásak, szépek, és roppant céltudatosak: fitt nők, akik inspirálnak

A Lifestyle Day verseny nem csak a külcsínről, a szépen kidolgozott izmokról, és az álomalakról szól, hanem az elszántságról, akaraterőről és kitartásról, amiben ezek a nők igencsak bővelkednek. Sajnálatos, hogy a mai rohanó világban az egészséges, fitt életmód eléréséért küzdeni és harcolni kell a mindennapi teendők sűrűjében, mert nehéz energiát és időt elcsípni innen-onnan, de amikor sikerül, már sokkal könnyebb fenntartani, és rengeteget nyer vele az ember.

A verseny nyerteseinek és közönségdíjazottjainak története is ezt támasztja alá. A zsűri a Fittest Girl, a Fittest Mom, és a Fittest Competitor 2021 cím méltó birtokosait választotta ki, de mindhárom kategóriában közönségválasztás is született.

2021 legjobbjai

A legfittebb lánynak járó elismerést a Barcson élő, 22 éves Veszprémi Nikolett vihette haza, aki táncművészként dolgozik. Saját példáján keresztül szeretné motiváltabbá tenni az embereket, hogy vágjanak bele az életmódváltásba, legyenek fittebbek, egészségesebbek.

A képen balról jobbra: Veszprémi Nikolett (BioTechUSA Fittest Girl 2021), Rogácsi Lujza (BioTechUSA Fittest Competitor 2021), Végh Adrienn (BioTechUSA Fittest Mom 2021).

 

Bár táncművészként a munkája elengedhetetlen része, hogy karbantartsa a testét, úgy gondolja, hogy a kiegyensúlyozott élethez a lelki egyensúly is elengedhetetlen, ezért a tánc, a saját testsúlyos és súlyzós testedzések mellett rendszeresen jógázik, ami segíti számára a kikapcsolódást, stresszoldást, feltöltődést.

A legfittebb anyukának járó elismerést és a BioTechUSA Fittest Mom 2021 címet a 35 éves, szentlászlói Végh Adrienn vehette át. Adrienn egy ritka autoimmun betegségben szenved, emiatt sok ízületi műtéte volt, ennek ellenére sem hagyott fel a sportolással, sőt, eltökélte, hogy visszaszerzi szülés előtti alakját.

Rendszeres testmozgás nélkül az állapota rohamosan romlana, ezért kétéves kisfia miatt is fontosnak tartja, hogy naponta időt szánjon az edzésre. Nemcsak visszanyerte korábbi alakját, hanem sokkal fittebb, energikusabb lett, amihez az egészséges táplálkozás szintén hozzájárul.

Idén a fitneszversenyző kategóriával bővítették a nevezési lehetőségeket. A BioTechUSA Fittest Competitor 2021 címet a 23 éves, budapesti Rogácsi Lujza nyerte el. Lujzát veleszületett szívbillentyű-rendellenességgel diagnosztizálták, ezért sem a szülei, sem az orvosok nem támogatták, hogy komolyabban sportoljon, ennek ellenére 16 éves korában belevágott, sőt, azóta sportszervezői és edzői képesítést is szerzett.

Ebben az évben pedig a Lekli-Oczella Team tagjaként versenyezni is elkezdett. Példájával szeretne másokat is motiválni, hogy ne törődjenek bele az adott helyzetükbe, hanem merjenek harcolni az álmaikért, és legyenek kitartóak.

A képen balról jobbra: Kiss Krisztina (BioTechUSA Fittest Competitor 2021 közönségdíjas), Sándor Anita (BioTechUSA Fittest Mom 2021 közönségdíjas), Breznay Rubina (BioTechUSA Fittest Girl 2021 közönségdíjas).

 

A zsűri mellett a közönség úgyszintén kiválasztotta kedvenceit. A Fittest Girl kategóriában a 22 éves Breznay Rubina lett a közönségdíjazott, aki személyi edzők segítségével alig 4 év alatt 35 kg súlyfeleslegtől szabadult meg.

Korábban stresszevő volt, minden bánatát a zugevésbe fojtotta, ám a gimnáziumban annyi bántás, gúnyolódás érte a súlya miatt, hogy végül a változtatás mellett döntött. 2017-ben még közel 100 kg volt a testsúlya, egyetemistaként azonban sportkedvelő lett, aki azt vallja, hogy az egészséges életmód kialakítása teljes mértékben megéri a küzdelmet és a fáradtságot.

A Fittest Mom kategóriában a 43 éves, kétgyermekes Sándor Anita vitte el a közönségdíjat. 25 év kereskedelmi munka után és az anyaság mellett új kihívást keresett magának, és mára már elvégzett egy testépítés- és fitneszszakedzői iskolát is. Az elmúlt években 10 kilótól szabadult meg.

A Fittest Competitor kategória közönségkedvence a 43 éves Kiss Krisztina lett. 40 éves korában kezdett el személyi edzőhöz járni, majd rövid idő múlva belevágott a versenyzésbe is. Hipofízis adenómával és inzulinrezisztenciával diagnosztizálták, aminek hatására volt, hogy 66 kg-ot mutatott alatta a mérleg. Jelenleg 51 kg, és egyik fő motivációja az, hogy megmutassa a hozzá hasonló helyzetben lévő nőknek, hogy a betegségek ellenére sem szabad feladni céljainkat, mert elérhető az álomalak, ha hiszünk magunkban és a képességeinkben.

Salamon Adrienn, az “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány elnöke átveszi a kampány alatt összegyűlt adományt Tóth Szabolcs Attilától, a BioTechUSA marketing vezetőjétől, mellettük a műsorvezetők: Oczella Eszter, profi fitneszversenyző és Vörös Zoárd, a Sportaholic fitnesz csatorna YouTubere.

 

A BioTechUSA az idei versenyen egy jótékony női egészségügyi célt is felkarolt: az Együtt könnyebb Női Egészségért Alapítvány munkáját támogatják, akik az endometriózissal küzdő nők számára nyújtanak segítséget. A versenyzőktől ezért jelképes nevezési díjat kértek, illetve lehetővé tették, hogy a webshopon a fogyasztóik tetszőleges összeget adományozhassanak vásárláskor, az így befolyt összegeket pedig a cég kiegészítette.

Forrás és képek: BioTechUSA.

  • Megosztás: