A jóga jó hatással van az egészségre, és nemcsak fogyni lehet vele: javítja a tartást, erősíti a mélyen fekvő izomzatot, harmóniát teremt a test és a lélek között, és a helyes légzésre ösztönöz.

Nehéz lenne felsorolni, hogy a testi, lelki és szellemi folyamatokat nézve mi mindenre van jó hatással a jóga. Segít befelé összpontosítani, kiszakadni a zajos külvilágból, picit lecsendesedni és önmagunkra figyelni. Úgy tartják, ebben rejlik a gyógyító ereje, hiszen nemcsak az anyagcsere működésére, az emésztésre és az izomzat fejlődésére hat kedvezően, hanem a helyes légzéstechnika és a speciális mozdulatsorok elsajátításával egyfajta relaxációs állapotot is teremt, melyben felszabadul az elme a stressz nyomása alól. Ez így, a pörgős karácsony előtti szezonban különösen fontos, ha meg szeretnénk előzni a stresszevést.

A jóga azonban a fogyás beindítására, valamint hasizomfejlesztésre is alkalmas. Mindezeket egészen másképp éri el, mint bármelyik pörgős, kardió jellegű torna. Itt a ki- és belégzés, illetve a nyújtás együttesen stimulálja az izmokat, és amikor azok hőt termelnek, a hasi zsírpárnák is olvadásnak indulnak. Az alábbi, kezdő gyakorlatokat könnyedén elsajátíthatod a magyar jógaoktató videójából.

  • Megosztás:
hirdetés