A farmer szűkítése valamilyen bonyolult műveletet sejtet, ám, ha nem vészesen áll el a dereka, ez a rém egyszerű trükk megoldást jelenthet, így nem muszáj mindig övvel viselni a kedvenc darabot.

hirdetés

A farmernadrág derekát nem csak akkor érezheted kicsit lötyögősnek, ha fogytál egy-két kilót. A farmeranyagok között nagyon sok különbség van, vannak vékonyra koptatott, szellősebb változatok, melyek a gyakori mosástól könnyebben elernyednek, elengedik magukat.

A most divatos magas derekú fazonok esetében a derékpassz szokott kissé kinyúlni, így előfordulhat, hogy idővel már nem illeszkedik olyan jól a derékívhez. Persze, az öv a legkézenfekvőbb megoldás, amennyiben csak kicsit áll el a nadrág dereka, ám, ha nem szeretnéd folyton viselni, megpróbálkozhatsz egy bitang egyszerű, kézügyességet nem igénylő trükkel.

Farmer szűkítése pofonegyszerűen: elronthatatlan művelet

Nem lesz szükséged szabászollóra és varrógépre, és az sem baj, ha nem tudsz szépen, precízen öltögetni kézzel. A varrás cseppet sem fog látszódni a farmer színén, és a fonákján is alig-alig ejt nyomot.

Néhány közepes méretű gyöngyöt azonban muszáj beszerezned a hobbiboltból, mert ezzel a díszítéssel lesz teljes a nadrág beszűkítésének trükkje. Attól függően, mennyit szeretnél bevenni a derékrészből, négy-hat gyöngyöcskét készíts elő a varrótűvel és a vastagabb cérnával együtt. Nem árt jó szakítószilárdságú cérnát választani a feladathoz, ami nem engedi el a díszítést egykönnyen.

Vékonyabb farmervászon anyagú, magas derekú nadrágoknál működhet legjobban ez a beszűkítési mód, melyek puhábbak, lágyabbak a vastagabb, keményebb tapintású denimeknél. A paperbag, vagyis az összehúzott derekú pantallók most egyébként is divatosak, olyanokkal is találkozhatsz az üzletekben, melyek csak a derékrész szélső varrásainál ráncoltak. Ugyanezt a fazont utánozza ez a varrástechnika, ami pár kézi öltéssel kivitelezhető.

Kövesd a minivideóban látott lépéseket: a két zseb felett kezdj el varrni a derékrész mentén. Fűzd fel a gyöngyöket, majd húzd össze a varrást, és a nadrág fonákján rögzítsd az öltéseket, vagyis köss csomót a cérnára. Ha a derékszabás mindkét oldalán megismétled ezt a műveletet, néhány centivel szűkösebb nadrágra tehetsz szert. Nem baj, ha ügyetlenül varrsz, a farmer színén csak a gyöngyök látszódnak majd.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés