Nem muszáj átszabni, beszűkíteni a nadrágot, ha egy picit eláll a dereka, miközben máshol tökéletesen passzol. Videón a megoldás!

A magas derekú farmernadrágoknál gyakori probléma, hogy, ha fenéktájon jól passzolnak, a derékvonalon egy picit bőnek bizonyulnak. Ebben az esetben nem lehet megoldás a kisebb nadrág, hiszen akkor be fog vágni a popsidba.

Amennyiben nem akarod folyton övvel viselni az új kedvencedet, érdemes a derékbőségedhez igazítani a szélességét. Nem muszáj varrónőhöz rohannod, az alábbi videón egy szuper, könnyen megvalósítható praktikát láthatsz, amihez nem kell nagy varrótudomány.

A gyerekruhákon gyakran alkalmazzák ezt a láthatatlan behúzó technikát: a két övbújtatótól egyenlő távolságra mérd ki a gumi helyét. A derékrész belső oldalán óvatosan bontsd meg picit az anyagot, ügyelve arra, hogy a nadrág színén semmi ne látszódjon, a külső derékvarrás sértetlen maradjon. A gumit úgy mérd ki, hogy 2-2 centivel kisebb legyen a bújtató hosszánál. Egy biztosítótű segítségével vezesd át a gumit a bujtatón, a széleket pedig varrással rögzítsd.

  • Megosztás:
hirdetés