A DSquared2 mindig is a vagányabb, kicsit hanyag stílust képviselte. Ez most sem változott, mivel a kanadai tervezőpáros igazán különleges kollekcióval rukkolt elő. Szerintük a glamúrosabb, klasszikus darabok a szakadt, feliratos farmerekkel mutatnak a legjobban.

hirdetés

A kanadai tervezőpáros, Dean és Dan Caten márkáját sohasem jellemezhettük az unalmas vagy elcsépelt jelzővel. A divatnak egy igazán különleges, egyedi aspektusát tárják a vásárlók elé. Náluk mindig van hely pár különleges fazonmegoldásnak, nem félnek keverni az anyagokat, ahogyan a kissé hanyagabb stílustól sem riadnak meg.

Imádják a farmert, ám ebből sem a klasszikust keresik. Az általuk megálmodott darabok mindig feltűnőek, legtöbbször szaggatások, feliratok, szegecsek és más részletek tarkítják felületüket. Roppant különlegesek, hiszen önmagukban is látványos divatelemnek számítanak. A felsők terén ugyanez figyelhető meg. Rengeteg feliratos holmi bukkan fel a kollekciókban. Ezek a kreációk mindig is egy furcsa átmentet képeztek a streetwear és a nőies öltözködés között. Az új kollekciójuk ezt csak tovább erősíti.

Nagyon menő és eklektikus a DSquared2 új kollekciója

Sokféle stílus keveredik a kollekcióban, felbukkannak a hetvenes-nyolcvanas, valamint a kilencvenes évek uralkodó fazonmegoldásai, de megtalálhatók a 2000-es években sikkesnek számító fazonok is.

A lezser darabok meghatározóak, például a farmer továbbra is uralja a repertoárt, miközben felbukkannak a műbőr és az átlátszó anyagok.

A szakadt, kissé túlzó részletek úgyszintén megjelennek, de a merész kivágások, csillogó részletek sem hiányozhatnak.

A hetvenes évekre jellemző, kissé hippis megoldások mellett a romantikus virágos mintázatok úgyszintén helyet kaptak, mégpedig a szaggatott farmerekkel, vagy épp strasszkövekkel, műszőrme kabátkákkal kombinálva. Érdekes húzás volt ez a márka részéről, de tény, hogy az izgalmas részletek sok esetben jól működnek együtt.

Az új kollekcióban keverednek a kicsit glamúros, csillogó elemek a grunge féktelen szabadságával. Ezért párosították például a ragyogó koktélruhát szakadt farmerral. Ez a kettősség igazán különleges végeredményt garantál.

A kampányfotókat is ehhez igazították, mivel egy csapat fiatalt kapott lencsevégre a fotós, akik egy vidéki, kissé kietlen helyen ütik el a szabadidejüket. Olyanok, akár a fesztiválozók, akik a nagy táncolás után kicsit leheveredtek, mielőtt elkezdődik a következő koncert.

 

Bár a DSquared2 új kollekciója nem éppen hétköznapi szereléseket vonultat fel, az eltérő hangulatú darabok mégis jól kiegészítik egymást. Az egész repertoár frissnek hat, és a képek láttán sem érezzük azt, hogy oda nem illő stíluskeveredéseket látnánk. Természetesen ez nagyban köszönhető az aktuális irányzatoknak, mivel a divat szerint a szakadt és az elegáns cuccok nagyszerűen kiegészítik egymást.

Ez a kettősség végigvonul a kollekción, mely egyszerre bohém, laza, és mégis nagyon nőies. Egy eklektikus fesztivál, amiben az egyes stílusok jól megférnek egymás mellett. A felvételeket Alasdair McLellan készítette.

 

Kiemelt kép: DSquared2.

Képek a cikkben: Alasdair McLellan / DSquared2. 

  • Megosztás:
hirdetés