A csipke még mindig dobogós helyet foglal el a divatban, de amellett, hogy roppant nőies tud lenni, könnyű túlzásba esni vele. Finoman alkalmazva, akár elegáns és romantikus is lehet, ám, ha megszalad, olcsóvá teheti az öltözéket.

hirdetés

A csipke régóta a nők ruhatárának a része. Nincs olyan év, hogy valamilyen mértékben ne foglalkozna vele a divat, és nem csak az alkalmi, estélyi öltözékek között találja meg a helyét. Idén a romantikus, rusztikus és a vintage stílusvonal kedvencei a csipkés holmik, így ideje elfelejteni a nyolcvanas évekből átvett, már-már tolakodóan dögös fazonokat.

A kifinomultabb madeira csipkék, az áttetsző, elegáns anyagrátétek, illetve a sejtelmesen szexi, rétegelt megoldások kerültek be az utcai divatba, melyek roppant nőiesen variálhatóak.

Így divatos idén a csipke: finoman adagolva megkapóan bájos

A csipkés darabokat jó érzékkel kell beültetni a casual öltözékekbe. Különösen nyáron, érdemes odafigyelni a lágy összhangra és a kényelemre, hiszen egy jól megválasztott fazon szellős viseletet biztosíthat, ugyanakkor nem árt, ha inkább sikkes, mint közönséges.

Bár a fehér és pasztelles csipkecuccok a legnépszerűbbek a szezonban, a drámai fekete kreációkat sem kell kispadra küldeni. A csipkerátétes topok és blúzok számos stíluslehetőséggel kecsegtetnek, de a csipkeruháknak és –szoknyáknak sem muszáj egy elegáns alkalomra várniuk, hogy megszellőztessék őket. Szalmakalappal, rafia kiegészítőkkel kombinálva igazán romantikus kis szetteket állíthatsz össze velük. Mutatjuk az ötleteket!

 

Kiemelt képek: Christian Vierig, Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images, Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés