A cellulitmasszázs mindenkinek ajánlott, aki szeretné megelőzni a narancsbőr kialakulását, vagy a már meglévő hepehupákat csökkentené.

hirdetés

A cellulitmasszázs segítségével akár már pár alkalom után simább, egyenletesebb, feszesebb lehet a bőr.

A cellulitmasszázs után a bőr feszesebb, a kezelt terület vékonyabb

Ahogy emelkedik a hőmérséklet és előkerülnek a lengébb, nyitottabb ruhadarabok, egyre többen kezdenek el aggódni a narancsbőr miatt. Sokakat érint a probléma, kortól és alkattól függetlenül. A helytelen táplálkozás, mozgásszegény életmód, mindennapi ülőmunka, stressz, kevés folyadékbevitel, a bőr nem megfelelő ápolása mind elősegítheti a cellulit kialakulását.

Kép: Getty Images.

 

A cellulitmasszázs során fokozódik a kezelt területek vér- és nyirokkeringése. A bőr alsó laza kötőszöveti rostjainak és zsírsejtjeinek oxigénellátása megnő, ezáltal az anyagcsere-folyamatok fellendülnek és erősödnek. A kezelés hatására a bőr egyenletesebbé, kontúrosabbá, a kezelt terület sziluettje pedig formásabbá válik.

A még kezdeti stádiumban lévő göröngyök, amelyek nem alakultak ki túl régen, könnyebben kezelhetők masszázsos módszerrel, azt azonban nem árt tudni, hogy ez az eljárás nem a narancsbőr ellenszere, önmagában semmiképp sem. Amennyiben a táplálkozásban és az életmódban nem történik jelentős változás, vagy a kötőszövetek fellazulása, rugalmatlansága genetikai eredetű, a hepehupákat nem tudja teljes mértékben eltüntetni.

Hogyan zajlik a kezelés?

A cellulitmasszázsnak több típusa van, kérhető tekercseléssel, vákuumos technikával, esetleg kézi masszázsmódszerek alkalmazásával. Az utóbbi valamivel kellemesebb, mint a vákuummal történő megoldás, de egyik sem okoz különösebb fájdalmat. Érdemes egy 10-12 alkalmas kúrát végigcsinálni. Ez átlagosan két hónapot jelent, így az eredmény szemmel látható és tapintható lesz, valamint a kezelt testtájakon centiméterekben mérhető kerületcsökkenés tapasztalható. Ez nem feltétlenül fogyást jelent, hiszen a nyirokkeringés masszázzsal történő stimulálása beindítja a szövetek között rekedt, feleslegesen visszatartott folyadék távozását.

Kép: Getty Images.

 

Ennek hatására a szervezet és a bőr méregtelenítési folyamatai fellendülnek. Mindez azonban csak akkor valósul meg, ha a masszázs pozitív előnyeit az étkezési szokások éppúgy támogatják. A rendszeres testmozgás szintén elengedhetetlen ahhoz, hogy a nyirokkeringés zavartalanul működjön, mivel a gravitációval szemben mozog a sejtanyagcsere melléktermékeinek eltávolításáért dolgozó nyirokáram, mozgásszegény életmód mellett előfordul, hogy belassul, ami kedvező feltételeket teremt a narancsbőr kialakulásának. Ugyanakkor a méreganyagok sem távoznak megfelelően, ami nemcsak a bőrképet rontja, hanem az immunrendszer alulteljesítéséhez vezethet.

A szervezetben fellépő gyakori vízvisszatartást minden esetben ajánlott kivizsgálni, hiszen nyirokrendszeri rendellenességre, betegségre is fény derülhet. A masszázs ilyenkor nem segít, mindenképp orvosi kezelésre van szükség!

Fontos tudni!

Kék-zöld foltok is előfordulhatnak, valamint izomlázszerű fájdalommal lehet számolni a cellulitmasszázst követően. Általában az első két-három alkalom rosszabb, de utána a szervezet hozzászokik a kezeléshez és kisebb lesz a kellemetlenség.

Lényeges figyelembe venni, hogy a narancsbőr ellen sohasem lehet egyetlen módszerrel, eljárással fellépni, a folyamat összetett stratégiát igényel. Fontos az egészséges étrend, a helyes életmód, valamint a megfelelő hidratálás és a rendszeres testmozgás! Mindezek nélkül egyik professzionális kezelés sem ígérhet hosszú távú változást.

  • Terhesség alatt a cellulitmasszázs alkalmazása tilos.
  • Láz, belső gyulladás esetén sem szabad igénybe venni.
  • Erős menstruáció esetén az első két-három napban sem javasolt a kezelés, hiszen vérbőséget okozhat.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés