Carolyn Bessette-Kennedy letisztult összeállításaival írta be magát a divattörténelembe. A kilencvenes években az egyik legjobban öltözött nőnek számított, és még manapság is sokan inspirálódnak Jackie Kennedy menyének csinos megjelenéséből. A nosztalgikus irányzatoknak köszönhetően a kedvelt stílustrükkjei ismét bekerülhetnek a szerelésbe.

hirdetés

Carolyn Bessette a kilencvenes évek közepén bukkant fel az újságokban, amikor elkezdett randevúzni John F. Kennedy Jr.-al. A pár minden lépését hatalmas médiafigyelem övezte: Carolyn öltözködése különösen nagy érdeklődést váltott ki az emberekből, így rendszeresen születtek róla cikkek. Az esküvőt 1996-ban tartották, szűk családi körben. A menyegző után pedig a friss ara megjelenését gyakran hasonlították Jackie stílusához.

Carolyn Bessette-Kennedy minimalista stílusával mindenkit lenyűgözött

Carolyn az esküvőt megelőzően a Calvin Kleinnél dolgozott, így nem állt tőle távol a divatvilág. Később gyakran részt vett különféle vacsorákon, bemutatókon, több híres tervezővel baráti viszonyt tartott fenn. Mindig az alkalomhoz illően jelent meg, jól bevált stílustrükkjei pedig olyannyira időtállónak bizonyultak, hogy még ma is megállják a helyüket.

Carolyn Bessette-Kennedy stílusát a minimalizmus jellemezte, hiszen legtöbbször egyszerű ruhadarabokat válogatott össze, amelyeket pár apróbb, mutatós kiegészítővel tett izgalmassá. A menyasszonyi ruhával sem esett túlzásba, a nagy napra egy pántos selyemruhát választott, amit egyszerű szandállal, fátyollal viselt.

Kennedy feleségéből sugárzott a zsigeri elegancia, így erőlködés nélkül volt sikkes a megjelenése. Nem bonyolította túl a dolgokat, sosem lehetett túlságosan harsány vagy túldíszített kreációban látni. Szeretett trükközni a szabásvonalakkal, és a különféle sziluettekkel. A kedvenc színe a fekete volt, és gyakran jelent meg monokróm összeállításban. A sötét árnyalat mellett kedvelte a barna különböző tónusait, és szürkét egyaránt szívesen viselt.

 

Carolyn, Jackie Kennedyhez hasonlóan stílusikonnak számított, nőies szereléseiért bolondultak a divatrajongók. Jól látszik, hogy az időtálló örök darabokat kedvelte, amelyek még manapság is megállják a helyüket. Idén a nosztalgikus inspirációszikráknak köszönhetően könnyedén meríthetünk ihletet a tragikusan fiatalon elhunyt Kennedy-feleség utcai szettjeiből.

 

Kiemelt kép: Evan Agostini / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés