A hobó stílusú táska pár évvel ezelőtt minden sikkes fiatal nő ruhatárában felbukkant, és olyan hírességek rajongtak érte, mint az Olsen-ikrek vagy Paris Hilton. Ám a legendás fazon népszerűsége mégsem nekik köszönhető, hanem Jackie Kennedy-nek, aki a praktikus retiküllel már a hatvanas években divatot teremtett.

hirdetés

Az egykori first lady valódi trendteremtőnek számított, és manapság is sokan inspirálódnak az időtlen stílusából. Jackie Kennedy megjelenése mindig elegáns volt, és nagyszerűen kombinálta a különféle ruhadarabokat. A divat iránti szeretet valószínűleg a vérében volt, hiszen francia felmenőkkel rendelkezett.

Jackie imádta a divatot, és az öltözéke erőlködés nélkül volt tökéletes. A csinos first lady sokszor megihlette a tervezőket, és olyan is előfordult, hogy neki köszönhetően terjedtek el bizonyos trendek.

A klasszikus, hobó stílusú táska a Gucci nevéhez köthető: a divatház a hatvanas években dobta elsőként piacra a praktikus darabot. Jackie Kennedy pedig szó szerint rajongott érte, több alkalommal is lefotózták a retiküllel. Az olasz márka az egykori first lady előtt tisztelegve átnevezte a kreációt Jackie névre. A nőies kiegészítő továbbra is népszerű volt, ám idővel eltűnt a kínálatból.

Elképesztően nőies formában tér vissza Jackie Kennedy kedvenc hobó táskája

Idén a nosztalgikus divatmorzsákkal együtt a nőies hobó táska is visszatér, és számos izgalmat tartogat magában ez a fazon.

A Gucci tavaly hozta vissza az ikonikussá vált kreációt. Alessandro Michele újragondolta a ’60-as években divatos fazont, és több méretben is a modellek kezébe adta. Eredetileg Gucci-mintás vászonanyagból készült, ám a legújabb kreációk már színesek és vibrálóak.

Az álomszép retikülök sorát a virágmintával kiegészített táskák színesítik meg. Természetesen a klasszikus Jackie 1961 továbbra is elérhető a márka felhozatalában, idén már több méretben lecsaphatnak rá a divatimádó nők.

A nőies táskafazon legnagyobb előnye, hogy elképesztően könnyen kombinálható, hiszen jól mutat csinos szoknyákkal, ruhákkal, ám a farmeres szerelésekkel is megállja a helyét.

A Gucci szépségeiért borsos árat kell fizetni, ám a válltáska körüli őrület nemcsak a luxusmárkát érte el. Számos üzlet kínálatában találkozhatunk a hobó táskával, ezeket a darabokat töredékáron szerezhetjük be. A praktikus kiegészítő nagyszerűen illeszkedik az aktuális trendek közé, hiszen a nosztalgikus divatelemek továbbra is jelen vannak.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images.

Képek a cikkben: David McGough / Getty Images, Gucci. 

  • Megosztás:
hirdetés