A stria vagy terhességi csík nagyon makacs tud lenni, és nem mellesleg igen zavaró esztétikailag is. Kialakulásának hátterében terhesség, hirtelen fogyás vagy hízás, de genetika is állhat. Kortól függetlenül bárkinél jelentkezhet, és általában a comb, a has vagy a mellek területén fordul elő a leggyakrabban.

Növényi olajok striák ellen

A stria tulajdonképpen sérülés a kötőszövetben, ami a benne található rostok roncsolódásából következik. Általában fehér vagy lila csíkként jelentkezik a bőrön, ami legalább annyira kellemetlen a nők életében, mint a narancsbőr. Mivel igen makacsul tartja magát, legjobb, ha nem várja meg az ember, míg kialakulnak, érdemes inkább a megelőzésre figyelmet fordítani.

Ebben nagyon hasznos lehet különböző természetes, növényi olajok rendszeres használata bőrápolóként. Van néhány olyan, ami kifejezetten előnyös striák halványítására, hiszen olyan összetevőket tartalmaznak, amik elősegítik a hegek gyógyulását és a sérült kötőszövet regenerálódását. Emellett értékes összetevőiknek köszönhetően puhítják, hidratálják a bőrt, így extra ápolást is adnak. A galériában összegyűjtöttük a leghatásosabb heggyógyító olajokat, amik mindennapos használat mellett eredményesen halványítják a kellemetlen csíkokat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés