A 28 éves brit teltkarcsú modell, Iskra Lawrence, leginkább arra használja fel ismertségét, hogy hozzásegítse azokat a nőket az önbizalmuk felépítéséhez, akik folyton a súlyuk, a méreteik, vagy egyéb testi adottságaik miatt aggódnak, és képtelenek meglátni magukban a szépet.

Többnyire olyan fotózásokat vállal, amelyek a természetességre fektetnek nagy hangsúlyt, és az Instagram-profilja sem a Photoshopról és a filterek halmozásáról szól. Többször hangoztatta már, hogy büszke a fenekére és az egész testére, és bár ő is fel tudna sorolni pár olyan dolgot a külsejével kapcsolatban, amin szívesen változtatna, nem kesereg azon, hogy milyen lehetne, hanem úgy fogadja el magát, ahogy van.

Egészséges önbizalmát az öltözködési stílusa is jól tükrözi, Instagram-követői pedig nagyon hálásak, hogy a modell sohasem kelt illúziókat, hanem úgy adja magát, amilyen valójában.

Nemrég azt is felvállalta, hogy a felkarját apró, piros pöttyök fedik, melyet a köznyelv csak csirkebőrnek nevez. A keratózis pilárisz nevű bőrelváltozás főként nőknél gyakori, de férfiaknál is előfordul.

A rendellenesség oka a keratin túltermelődése, valószínűleg ez idézi elő a bőr gyakoribb cserélődését, az elhalt sejtek pedig eltömítik a szőrtüszőket, így hegyes kis pattanások képződnek. Nemcsak a felkaron, hanem a combon és a vádlin is megjelenhetnek a csirkebőr jellegű pöttyök, melyek többnyire ártalmatlanok, de sokaknál önértékelési problémákat okozhatnak.

Az apró, gyulladt pöttyök leggyakrabban a felkarokon és a lábakon jelentkeznek. Kép: Getty Images.

A dudorokat nem érdemes sminkkel eltüntetni, hiszen, ha nem szellőzik megfelelően a gyulladt felület, rosszabbodhatnak a tünetek. A keratózis piláriszról nem hallunk olyan gyakran, mint a narancsbőrről, pedig éppúgy megkeserítheti a vele küzdők életét. A gyulladt állapot szerencsére nyáron egy kicsit magától javul, ám télen, a zárt ruhák alatt gyakran rosszabbra fordul. Nincs olyan gyógymód, ami teljesen megszüntetné, de egy kis odafigyeléssel elérhető, hogy csökkenjenek a piros pöttyök.

Iskra Lawrence az Instagram-oldalán írt arról, hogy a keratózis pilárisz miatt gyakorlatilag egész életében utálta a karjait, de ezen változtatni szeretne. Úgy érzi, azért van szükség ilyen lépésekre a közösségi médiában, mert már nemcsak a magazinokban gyakoriak a szépítő programok és filterek használata, hanem a nők többsége megvágott, vagy retusált képet tesz fel magáról a közösségi portálokra, emiatt pedig úgy érezhetjük, hogy valami baj van velünk, ha nincs kristálytiszta és makulátlanul sima bőrünk.

Őszinte fotója alatt Iskra Lawrence mindenkit megnyugtat azzal, hogy nincs tökéletes bőr, és nem is kell, hogy az legyen. Végül is, igaza van, hiszen a szépség nem egyenlő a tökéletességgel.

Kiemelt kép: Marc Piasecki/Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés