A nyári időszak nem mindig kedvez az egészséges étkezésnek, így gyakran előfordul, hogy a szezon elején leadott kilók a végére visszakúsznak. 30 perc kardió edzés tökéletesen alkalmas a zsírégetésre, az alábbi feladatsor ráadásul otthon, tornaszőnyeg és egyéb eszközök nélkül végezhető.

hirdetés

Bár a nyár a gyümölcsök és a zöldségek igazi szezonja, a szabadságok ideje alatt szinte észrevétlenül bele lehet csúszni a nassolás csapdájába.

Ám egy-két kilengés után még könnyebb nyakon csípni a hirtelen felugrott plusz kilókat, mint amikor már vészesen belassul az anyagcsere működése, és megmakacsolják magukat a zsírpárnák.

30 perc kardió edzés otthon

Összeállítását tekintve, rendkívül praktikus az alábbi feladatsor, hiszen nem időjárásfüggő, így esős napokon is beiktatható az otthoni teendők közé, ráadásul a gyakorlatok álló helyzetben végezhetőek, így kis lakásban sem okoznak különösebb problémát. Nem kell a szőnyegre feküdni, mégis minden izom érezhetően dolgozik az edzés során.

A bemelegítéssel egybekötött tornaprogram főként dinamikus, ugráló feladatokból áll, melyeknek az enyhített változatát is nyomon követheted, ha a bal szélen tornázó hölgyeményre figyelsz.

 

Amennyiben úgy érzed, nem bírod szuflával, válts át az izommunkát éppúgy garantáló, de ugrálástól mentes gyakorlatokra. A pulzusod így is a zsírégető tartományba fog moccanni, viszont fokozatosabban áll át a szívverés, és egyenletesebben tudod majd venni a levegőt, ha kijöttél a formádból.

A levezető feladatokat orron át beszívott, mély légzés kíséri, és a nyújtás sem marad el. A sikeres eredményhez természetesen az egészséges, rostban, vitaminokban és értékes tápanyagokban gazdag, alacsony kalóriatartalmú étrend is elengedhetetlen.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés