Sok nőnek az egyik legproblémásabb testrésze a csípője. Vannak, akik könnyen híznak ide, és ezt a területet a legnehezebb formálni. A csípőformáló edzés rendszeres elvégzése hozzájárul ahhoz, hogy idővel feszesebb és nőiesebb legyen ez a testtájékod.

hirdetés

Csípőformáló edzés erősítéssel

Összesen 18 gyakorlatot kell elvégezned 30 másodperces intervallumokban, 5-8 másodperces pihenőkkel. A gyakorlatok könnyedén végrehajthatóak otthon is, és egy matracon vagy szőnyegen kívül nincs szükséged másra.

Gumiszalaggal úgyszintén elvégezheted a feladatsort, így sokkal intenzívebben fognak dolgozni az izmaid. Kezdésnek viszont elég, ha szalag nélkül erősíted ezt a területet, és csak később változtatsz a gyakorlatok erősségén.

A gyakorlatsor különböző láb-, illetve csípőemelésekből áll, majd a legvégén oldalsó kitöréseket kell végezned. Ezzel egyszerre dolgoznak a csípő, a fenék valamint a belső comb izmai, így, ha rendszeresen végrehajtod a gyakorlatsort akkor szép homokóra alakod lehet.

Még 10 perc a tökéletes alakért

Ha már belejöttél a gyakorlatsorba, akkor a későbbiekben erősebb gumiszalaggal, vagy lábsúlyokkal is megdolgoztathatod a csípődet.

 

Természetesen ez az edzés is akkor lesz a leghatékonyabb, ha rendszeresen végzed, illetve kardiómozgással kombinálod. Valamint, ha megfelelő diétát folytatsz, és ügyelsz a napi  folyadékbevitelre. Fontos, hogy mindig figyelj a bemelegítésre és az edzés utáni nyújtásra.

Nyitókép: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés