A fitneszlabdás gyakorlatokkal hatékonyabb eredményt érhetsz el rövidebb időn belül, mint a hátkínzó felülésekkel. Nem lesz könnyebb, de segítünk, hogy mire figyelj!

Korábban már írtunk arról, hogy miért olyan jó a fitneszlabdás edzés, most pedig a saját tapasztalataimról is be tudok számolni nektek. Nem sportolok rendszeresen, de viszonylag jó kondícióban vagyok, mert amikor csak tehetem, lépcsőzök és gyalogolok – tudom, nem ugyanaz. Szóval kimondhatjuk nyíltan, hogy edzetlenül vágtam neki ennek a próbatételnek, mármint, hogy egy héten keresztül minden áldott nap végigcsinálom az alábbi gyakorlatokat.

Túl a hét napon már elmondhatom, hogy pont annyira nem könnyűek ezek a feladatok, mint amennyire annak látszanak. Nagyon megdolgoztatják a has-, comb- és farizmokat, ami tulajdonképpen jó, hiszen már pár nap elteltével megmutatkoznak a részeredmények, melyek nemcsak látványosak, hanem erősen érezhetők is, konkrétan alig bír mozogni az ember az izomláztól.

Tanácsok, amiket fogadj meg, ha belevágsz

Először is, ne a legnagyobb fitneszlabdád válaszd ki, ahogyan én tettem, különösen akkor, ha olyan kicsi vagy, mint én. A videón szereplő hölgyemény elég magasnak tűnik, és egy közepes méretű labdával dolgozik. Másodszor, ha annyira edzetlen vagy, mint én, ne fuss neki csak úgy a gyakorlatoknak, előtte végezz bemelegítést, mozgasd át picit az izmaidat.

A biztonságod érdekében ne a szőnyegen, és ne is a parkettán próbáld ki a labdát, hanem tegyél alá fitneszszőnyeget, hogy jobban tapadjon. Bár a torna lényege az, hogy miközben erőt fejtesz ki, még az egyensúlyodat is meg kell tartanod, nem éri meg eltaknyolni.

Ha még csak most barátkozol a fitneszlabdával, a hasizmokat megcélzó első feladatból nyugodtan kihagyhatod a medencefelhúzós részt, épp elég mutatvány lesz magad alá húzni a lábaidat. Később, amikor már gyakorlottabb leszel, és megszokod, hogy a labdával egyensúlyozni kell, beiktathatod ezt a részt is, de addig ne kockáztasd a testi épségedet.

A lábemelős gyakorlatoknál rá fogsz jönni, hogy bőven elég a médium labda, nem kell óriási nagyot venni. Viszonylag gyorsan, már két-három nap után látni fogod a részeredményeket: a hasad és a combod feszesebb lesz, és a karjaid is megerősödnek. Az edzés alakformáló hatása már egy hét után tapasztalható, ehhez viszont rendszeresen, mindennap el kell végezned a feladatokat.

  • Megosztás:
hirdetés