A francia nők egyszerű, mégis sikkes megjelenésében nagy szerepet tölt be a jól eltalált smink. A friss és ragyogó arc viszont csak akkor garantált, ha odafigyelsz erre a néhány szempontra.

hirdetés

A francia nők nagyon natúr vonalon mozognak sminkelés terén. Habár ők is szeretik a különféle kencéket minden nap használatba venni, mégis a természetes hatású megjelenést tartják előnyben. Kevesebb alapozót és korrektort vesznek igénybe, de még a pirosítót és a bronzosítót is csak azért alkalmazzák, hogy frissebbé, ragyogóbbá varázsolják velük arcukat.

Azért, hogy a vékony sminkréteg ellenére is üde hatást keltsen megjelenésük és selymes, tiszta legyen a bőrük, kiemelten odafigyelnek az arcápolásra, a hidratálásra és az UV-szűrős arckrémek használatára.

Camille Rowe félig francia származású modellnek, színésznőnek a vérében van a híres-neves francia sikk. Videójában tökéletesen reprezentálja, hogyan épül fel az ikonikus smink.

 

Legyen meg a fókuszpont

Nagyon fontos lépés egy francia smink elkészítése előtt, hogy határozott elképzelésed legyen a megjelenéseddel kapcsolatban. Érdemes egyszerre egy dolgot kiemelni az arcon, így például a szemeket vagy a szájat.

Ha ez megvan, már csak arra kell ügyelni, hogy ne lépd át azokat a bizonyos határokat. Tehát, ha a franciás hatást szeretnéd elérni, puha, finom vonalakat használj, ne erősítsd meg a kontúrokat. Vagy, ha netán azt éreznéd, szükséged lenne még egy erősebb rétegnyi szempillaspirálra, gyorsan beszéld le magad róla.

A natúr francia smink ellenállhatatlan megjelenést kölcsönöz viselőjének

Ha a mindennapi arcápolási rutinod megfelelő, akkor kevés alapozóval is meg tudod oldani a sminkelést. Igyekezz megszabadulni a szem alatti karikáktól, jobb esetben elegendő alvás, de akár házi praktikák segítségével is, hogy el tudd hagyni a korrektor vastagon felvitt használatát. Törekedj arra, hogy természetes hatású, piros arcrózsákat kreálj a nehéz arckontúrozás helyett. Használhatsz akár szemöldökgélt és szempillagöndörítőt is a pigmentált spirálok alkalmazása helyett.

Egy jó rúzs mindent megold!

Emlékezetünkben a francia nők legtöbbször ikonikus piros rúzsban tündökölnek a filmekben a híres Champs-Élysées boltjaiban vásárolgatva. Ahhoz, hogy franciás hatást keltsenek a kifestett ajkak, nem mindegy, milyen színt választasz magadnak. A narancsos és a barnás rúzsok helyett a tökéletes árnyalat a cseresznyepiros és a rubinvörös lehet. Lehet intenzív színű a kence, ám érdemes kerülni a túlmázolt összképet.

A mindent eldöntő kisugárzás

A francia nők sikkes külseje mögött egy nagyon elegáns, mégis szabad életstílus rejtőzik. Nem a jövőben vagy a múltban, hanem a jelenben élik meg örömeiket. Önképüket nem mások véleménye formálja, az önbizalom pedig számukra nem felszínes jellemvonás, hanem kulcs ahhoz, hogy jól érezzék magukat a bőrükben a mindennapok során. Kedvenc natúr sminkjük is ezt tükrözi.

 

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés