A sokoldalú frizuradivatban jól megférnek egymás mellett a különféle irányzatok. Sok újdonsággal nem kecsegtetnek a tavaszi trendek, mivel a fazonok terén nagy változás nem történt. A hajszínek közé bekerült pár izgalmas tónus, ám alapvetően ugyanazokat a vágásokat variálják többféleképpen a trendek. Ezek a vágások dús hatást garantálnak, így vékony szálú haj esetén is bevethetők.

hirdetés

A vékony szálú haj formázása nem egyszerű feladat. Már eleve a fazonválasztást érdemes alaposan megfontolni, megfelelő vágással ugyanis tartást kaphatnak az erőtlen tincsek. Egy-egy frizurafazon például egész másnak hat, mint a divatfotókon, ha kevés vagy túlságosan vékonyka szálakból alakítja ki a fodrász. Előfordulhat, hogy nagyon puhák, lelapulásra hajlamosak a tincsek, ezért egy vállig érő fazon nem a legideálisabb, mivel könnyedén a fejre simulhat a haj, amivel elronthatja az egész megjelenést.

Szerencsére a fodrászok gondoltak erre is, rengeteg olyan fazont modernizáltak idén, melyek nagyszerűen működnek vékony szálú haj esetén. Ezek a vágási technikák valósággal felfrissítik a megjelenést, és optikailag dúsabb, teltebb hajkoronát eredményeznek.

Dús hatást garantálnak a szezon kedvenc frizurái: vékony szálú haj esetén is bevethetők

A volumennövelő frizurák az aktuális trendek között is megtalálhatók, ám valójában igazi klasszikusoknak számítanak, hiszen évtizedek óta jelen vannak az irányzatok között. Az idei hajdivatban a hatvanas-hetvenes, valamint a nyolcvanas-kilencvenes évek hatásai egyaránt érzékelhetők, de minden korábban népszerűvé vált frizurafazont új vágásstílussal turbóznak fel a szakemberek, amitől modernnek, frissnek hat a forma.

Hatvanas évek ihlette pixie

A pixie-fazon már a hatvanas évek óta a köztudatban van. A vágást még Twiggy hozta divatba, az elmúlt évtizedekben pedig már számos formában láthattuk. Ez a frizura a különféle vágási, formázási technikáknak köszönhetően rengeteg lehetőséget rejt magában. Ám nem csak sikkes és vonzó megjelenést garantál, hanem dús tartást ad a vékonyka tincseknek.

Az egyformára vágott tincsek mellett a kusza, kissé kócos hatást keltő variációk is porondon vannak. Az égnek meredező tincsek nem teszik kisfiússá az összképet, mivel nagyon modern, vagány lesz az összkép.

Sokoldalú bob

A bobvágás nagyszerű alternatíva lehet akkor, ha valami újdonságra vágysz, mégsem akarsz nagyon rövid hajviseletet. Sokáig a teljesen egyenesre vágott tincsek hódítottak, idén pedig a rétegesen vágott fazon számít felkapottnak.

Az utóbbi sokkal tömöttebb hatást garantál, pláne akkor, ha a tincsek elvékonyodnak, így még légiesebb, könnyedebb lesz az összkép. A bob nagy előnye, hogy könnyen formázható, ezért akár laza hullámokat is készíthetsz a frizurádba. Így tovább növelheted a volument.

Sikkes lob

A lob sem maradhat ki a felsorolásból, ha trendi frizurákról van szó. A bobfazon hosszított verziója talán még több izgalmat rejt magában, mint az egyszerű, vállig érő fazon. Mivel hosszabb, így könnyedebbé válik a formázása, már nem jelent gondot egy copf vagy konty elkészítése.

Volumennövelő hatása is van, bár ez nagyban függ a vágástechnikától és a fodrásztól. A tépett vágással dúsabb hatás érhető el, göndörítés esetén ez tovább fokozható.

Retró shag

A nyolcvanas évek egyik kedvenc frizurája volt, ami kicsit modernebb, izgalmasabb formában tért vissza. Az biztos, hogy unalmasnak nem nevezhetjük, hiszen benne van a diszkókorszak féktelen energiája és vidámsága.

Ebből is készülhet rövid verzió, az aktuális irányzatoknak megfelelően. A frufru már eleve dúsító erővel bír, a rétegezett vágás pedig valósággal csodát tesz a vékony szálú hajjal.

 

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés