Még épp csak ötven felett járt, mégis úgy érezte, hogy a feladatokkal, kötelezettségekkel túlterhelt élete mellett igencsak elsikkadt a nőies megjelenése, ám az új stílus visszaadta önbizalmát. A szakemberek nem csak külsőleg változtatták meg a gyönyörű hölgyet, a belső út megtalálásában éppúgy segítettek neki.

hirdetés

Új stílus ötven felett: látványos a különbség

Az önbizalomhiány, a magabiztosság elvesztése kortól függetlenül bárkit érinthet. Az, hogy az ember mit lát a tükörben és mennyire van kibékülve magával, egyáltalán nem attól függ, hogy melyik életszakaszában jár. A pörgős hétköznapok mókuskerekéből nagyon nehéz kiszállni. A túlterheltség, a feladatok véget nem érő sora, a folytonos másoknak való megfelelés pedig nem csupán mentálisan, lelkileg és fizikailag jelent nehézségeket, a megjelenésen éppúgy nyomot hagy egy idő után.

A legtöbb nő, amikor belecsúszik ebbe az ördögi körbe, leginkább saját magától veszi el az időt. Ilyenkor háttérbe szorul a frizura és a bőr ápolása, az öltözködésre sem kerül nagy hangsúly, nem igazán kerülnek új ruhák a szekrénybe. Egy ideig mindenki a túlélésre megy a hétköznapok során. Majd egyszer csak felvillan a valóság, hogy már nem az a nő köszön vissza a tükörből, mint néhány hónappal, vagy évvel korábban. Amikor eljön a felismerés, az önbizalom, az önértékelés határozottan csökken.

Pontosan így járt a videóban szereplő 51 éves Jaye is. Egy idő után nem látta szépnek magát, nem érezte jól magát a bőrében. A túlterheltség elnyomta benne a nőiesség megélését, kioltotta fényét, tompította kisugárzását. A szakemberek teljesen átalakították a frizuráját, új ruhákkal turbózták fel a ruhatárát, valamint finom sminkkel tették élénkebbé, vidámabbá az arcát. A különbségen még ő maga is meglepődött.

 

A nőiesség megéléséhez az is fontos, hogy ne érezzük idegennek a tükörképünket, általában azért van szükség némi külsőleges átalakításra, mert ha leharcoltnak látjuk magunkat, önbizalmat meríthetünk abból, hogy kihozzuk a maximumot az adottságainkból. Így jobban törekedhetünk arra, hogy összhangba hozzuk a belső és külső tulajdonságainkat, előtérbe helyezzük előnyeinket, ezáltal meglássuk magunkban a szépet. Egy új frizura, néhány új ruhadarab határozottan fel tudja dobni a kisugárzást. Ezek az apróságok pedig a belső, lelki világra is hatással vannak, növelik az önbizalmat és visszaadják a korábban elvesztett magabiztosságot.

Jaye esetében a fodrász tényleg csodát tett, látványos lett a változás. Habár az 51 éves nő eleve divatos fazont viselt, hiszen korábban a klasszikus bobvágást kérte a fodrászától, a hajszín és a lelapuló hajtövek miatt egyáltalán nem volt előnyös az összkép. Némi világosítással, és egy dúsító vágással visszaadták a tincsek ragyogását.

Az öltözködés terén Jaye megtanulta, hogy melyek azok a fazonok, amelyek jól mutatnak körtealkaton. Egészen más típusú ruhákat adott neki a stylist, az új stílus nagyon jól áll neki. Bár szimpla alapdarabokból állították össze a szetteket, a megjelenése mégis elképesztően stílusossá vált. Miután 25 kilót fogyott, meg kellett tanulnia újból szeretni és elfogadni önmagát. Ahhoz pedig, hogy az ember csinosnak érezze magát, nagyon fontos, hogy az alkati adottságainak megfelelő fazonokkal trükközzön.

Jaye példája megmutatja, hogy soha nem késő kilépni a komfortzónából. Ha valaki úgy érzi, hogy a leterheltség már a megjelenésén is nyomot hagyott, ideje változtatni. Egy új frizura, néhány új ruha és egy kis smink sokat tud dobni a kisugárzáson, ami pedig határozottan hozzájárul ahhoz, hogy egy nő kortól függetlenül jobban érezze magát a bőrében.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés