Egyszerű, mégis hatásos ajakliftingtrükk, amely szépen feljebb húzza a kontúrokat és dúsabbnak láttatja a szájvonalat. Meseszép lesz az eredmény, ha így csinálod.

hirdetés

Egyszerű ajakliftingtrükk, amitől optikailag feljebb kerülnek a kontúrok

Talán a legtöbbekre igaz, hogy a rúzsozás volt az első sminklépés, amit kezdetben elsajátított. Az ember azt gondolná, hogy az ajakkencék használata rendkívül egyszerű, hiszen adott a terület, amit nem nagyon lehet túlextrázni. Csupán fel kell vinni a szép árnyalatot úgy, hogy a „vonalon” belül maradjon a szín, s voilà, kész a csodás makeup. A helyzet azonban nem ennyire egyszerű, pláne az idő múlásával.

Ahhoz, hogy az eredmény valóban szép, nőies hatást keltsen, nem árt egy kicsit trükközni a rúzs felkenésével, sőt, az ajkak kontúrozását sem célszerű kihagyni a folyamatból. A jó hír, hogy a szépen megrajzolt vonalakkal még a lefelé biggyedő ajakszélek is feljebb húzhatók optikailag, ezáltal határozottabbnak tűnnek a kontúrok. Sőt, ezzel a módszerrel abszolút dúsabbnak mutatkoznak az ajkak, mindenféle beavatkozás nélkül. A rossz hír, hogy ahogy a videóban is látható, nagyon könnyű elrontani az ajakkontúr megrajzolását. Ha elvéted, még lejjebb csúszik a szájvonal, ezáltal az arc is öregedik néhány évet, legalábbis optikailag.

A blogger elsőként a rossz technikát mutatja meg az ajkak egyik oldalán. A videó végén szemmel látható a különbség, a lefelé rajzolt, túlzottan a csücsökhöz irányuló vonalvezetés még lejjebb húzza a száj egyébként is lefelé görbülő ívét. Ebből nem csupán az következik, hogy a száj vékonyabbnak tűnik, az arc egészét nézve a kontúrok szintén lecsúsznak, a megjelenés legalább öt évet öregedik egy optikai illúzióból adódóan.

A trükkje, hogy az alsó ajakvonalat egy kissé lentebb húzza meg, majd a kontúrt nem viszi el egészen a csücsökig. Kissé felfelé ívelten rajzol, így ellensúlyozza a lefelé biggyedő ívet. A felső részen sem finomkodik. Túlrajzolja az ajakvonalat, ezáltal nemcsak feljebb húzza a vonásokat, de dúsabbnak is láttatja a szájat. Az eredmény önmagáért beszél, nagyon szép és esztétikus. Egyértelműen látható a két technika közötti különbség, az aprócska trükk tényleg működik!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés