Akár egy balzsam, puhítja az ajkakat, és csillogóvá varázsolja őket, mint egy szájfény. Ám ennél többet is tud ez az univerzális volumennövelő ajakápoló, ami hialuronsav segítségével támogatja a bőr nedvességmegkötő képességét. Ez olyan ígéretesen hangzik, hogy muszáj volt letesztelnünk!

hirdetés

A szépségápolásban évek óta nagy trendnek számítanak az ajakdúsító rúzsok, balzsamok, szájfények, melyek többnyire úgy működnek, hogy valamilyen anyaggal vérbőséget okoznak a száj hámrétegében.

Eredményesek, de az érzékeny, kiszáradt bőrt gyakran irritálják. Nekem is van egy rúzsom – nagyjából kétszer használtam -, ami úgy duzzasztja meg az ajkakat, hogy közben csípő, égető érzést okoz. Bár ez a kis kellemetlenség pillanatnyi, sajnos a hatásáról ugyanez mondható el. Már nem tudom, pontosan mi van benne, mert a dobozát kidobtam, de valahogy nem lett a kedvencem.

A Pharma Hyaluron volumennövelő ajakápoló sok szempontból más. Először is nem rúzs, bár enyhén megszínezi az ajkakat. Nem szájfény, pedig ad egy vizes hatású, könnyed csillogást a szájnak. Elsősorban a kiszáradt, nedvességhiányos bőr ápolására való, bónuszként pedig enyhe dúsító hatással bír. Azt senki ne várja el tőle, hogy kétszer teltebbé teszi az ajkait, de nem is ez a fő célja. Tesztelésre érkezett hozzánk, és nem bántam meg, hogy kipróbáltam.

Esztétikus, ápolt ajkak: mi mindent tudhat még egy volumennövelő ajakápoló?

Nekem bőven elég, hogy teszi a dolgát, és irritáció nélkül fejti ki hatását. Csak ritkán rúzsozom magam, általában ajakápoló balzsamot használok, és még azt is hajlamos vagyok lenyalni, akaratom ellenére. A csípős rúzsokkal és szájfényekkel semmi bajom egyébként, sosem okoztak még maradandó sérülést, de nem túl jó érzés, amikor az égető ajakdúsító komponens bejut a számba.

A Pharma Hyaluron ajakápoló egyébként nem okoz szembetűnő teltséget, de számomra ez egyáltalán nem jelent problémát, hiszen nem csak addig nyújt ápolt érzést, amíg lenyalom, vagy lekopik, a hatása hosszútávon érezhető. A keresztkötéses hialuronsav és a bőrápoló lipidek kombinációja garantálja, hogy nem szökik el egykönnyen a nedvesség a száj hámrétegeiből, ugyanis ezek az összetevők javítják a bőr vízmegkötő képességét. Már néhány használat után észrevettem, hogy a legnagyobb forróságban sem cserepesedik ki a szám, és ez az állapot akkor sem múlik el, ha épp nem kenem fel az ajakápolót.

Amikor az ajkak hidratáltak és puhák, eleve teltebbnek tűnnek, ám erre a látszatra még picit rásegít egy finoman érzékelhető mentol, ami cseppet sem erős. Nem csíp, csak megbizsergeti a száj felületét, ami inkább kellemes, semmint elviselhetetlen. A ricinus- és szójamagok kivonata gondoskodik arról, hogy erősebb legyen a bőr ellenálló képessége, és kevésbé száradjon ki a szmog, az erős napfény, a klíma, vagy a szél hatására.

Nagyjából kétszer használom naponta a készítményt, és azóta eltűntek a mélyebb barázdák az ajkaimról. Selymes, nem ragacsos textúrája miatt rúzs alá is tökéletes primer lehet, hiszen önmagában szintén csodásan puha, fényes, telt ajkakat varázsol. Kétféle színváltozatban kapható, rosé és marsala árnyalatban – a közepesen sötét bőrszínem miatt én az utóbbit választottam.

Praktikus terméknek találom, hiszen nem kell külön ajakszínezőt, balzsamot és szájfényt hordania magával az embernek, ezt így egyben megkapja. Természetes hatású pigmentjeivel nagyon diszkrét, ezért sminkmentes arcon sem rikít, mentolos íze pedig enyhébb egy rágóénál. Az applikátoros kiszerelés nem csak megkönnyíti, hanem higiénikussá teszi a felkenést. Nyári melegben azonban könnyen cseppfolyóssá válik a tubus tartalma, ezért érdemes 25 Celsius fok alatt tárolni.

Mivel nem vártam tőle óriási ajkakat, nálam bevált a termék, viszont az ára miatt valószínűleg nem túl gyakran fogok lecsapni rá. A Naturprodukt weboldalán 3299 forint.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotó: Naturprodukt.

  • Megosztás:
hirdetés