A tévhitekkel ellentétben, nincs olyan íratlan szabály, hogy bizonyos kor felett a vörös rúzs már tabu. Persze, érdemes elkerülni a kirívó túlzásokat, és az sem mindegy, milyen sminkkel, illetve hogyan kerül fel a piros árnyalat.

Ha jól használják, a vörös szín fiatalító hatással bír, különösen az arcon, ahol a legjobban érvényesül élénkítő hatása.

Ám nem fest jól a végeredmény, ha a piros rúzs sárga fogakkal, vagy sápadt arcbőrrel találkozik, esetleg megül a száj repedéseiben. A kontúron túlszaladó rúzsozás szintén felejtős 50 felett, és egyébként sem mindig célravezető, csak bizonyos optikai ajaknövelő sminktechnikákkal ötvözve.

Vörös rúzs 50 felett

Mielőtt felkerülne a vörös rúzs, érdemes összelőni a színt az arc, illetve az alapozó árnyalatával. A barackos, rózsaszínes arctónushoz egy finomabb, matt rúzs passzol, amely nem hivalkodóan piros, viszont kellőképpen élénk.

A száj körüli ráncokat először egy leheletnyi primerrel tölti fel a népszerű sminkes, Kerry-Lou, majd ecsettel dolgozza el rajta az alapozót. Még mindig a rúzsozás előtt, kontúrceruzával tökéletesíti a száj körüli területet. Világos tónust ad a barázdáknak, így csökkenti mélységüket, valamint kiigazítja az ajkak egyenetlen széleit.

 

Áttetsző, fixáló púderrel rögzíti az eredményt, majd a száj szélei mentén megrajzolja a kontúrvonalat. Csak nagyon picit csal a kontúrozással, épp egy leheletnyit, ami még nem szembetűnő. Azután ecsettel viszi fel a rúzst, így kevésbé ül meg a száj vonalkáiban. A felesleget egy sminkkendővel távolítja el.

  • Megosztás:
hirdetés