Az elmúlt években a közösségi média az emberek életének a részévé vált, és mindenki megpróbálja a lehető legjobb formáját nyújtani. Még akkor is, ha ez nem a valóság. Ezzel száll szembe a skin positivity, amelynek lényege az önelfogadás a tökéletlenség ellenére.

hirdetés

A skin positivity az új irányzat

A body positivity már régóta ismert jelenség, és több híresség is felvállalta, hogy rendelkezik narancsbőrrel, striákkal, vagy plusz kilókkal, amelyeket nem szégyell. A skin positivity lényege ugyanez, csak az arcbőrre vonatkozóan. Az emberek nagy részénél jelentkezik valamilyen bőrprobléma az élete során, lehet ez akné, ekcéma vagy rosacea. A legtöbb esetben ezek az életkorral, vagy speciális kezeléssel eltűnnek, viszont vannak, akiknél ez tartós problémaként megmarad.

A közösségi média képes nagyon hamis képet kelteni az emberekben, hiszen ott mindenki tökéletes, ezáltal sokakban frusztrációt vált ki. Pedig ez a legtöbb esetben nem igaz, hiszen számtalanszor kiderült már, hogy sokan a tökéletes kép érdekében teljesen megváltoztatják az arcukat, vagy a testüket.

Mindenkinek vannak bőrproblémái

A mozgalmat Em Ford kezdte, akinek évek óta súlyosan aknés a bőre. Ezt megmutatta a közösségi médiában, és leginkább negatív visszajelzést kapott, miszerint szégyellnie kellene az arcát. Azóta már nagyon sokan csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez, és vállalják fel smink nélküli arcukat. Sokszor a skin positivity-n belül bemutatják, hogy miként sikerült javítani bőrük állapotán, de ettől függetlenül ők addig is elfogadják önmagukat.

Az egyik legnagyobb ösztönző erre a kozmetikai ipar, hiszen számos nagy cég alkalmazott már átlagos nőket a termékek reklámozására, akik nem rendelkeztek tökéletes bőrrel. Ezzel is erősítve a nőkben, hogy teljesen normális ha problémás a bőrük.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a problémát nem kell megszüntetni, hiszen az esztétikai szempontokon túl, ez a bőr egészsége miatt is fontos. Viszont ha több időt igényel a probléma kezelése, akkor sem kell szégyellni, hiszen senkit sem ez határoz meg.

Nyitókép: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés