Néha jól jön egy kis stílusfrissítés, sokan pedig nem a gardróbszekrényükben, hanem a frizurájukban látják a változás lehetőségét. Ezek a gyönyörű sztárok kipróbálták, milyen a rövid haj, és némelyikük azóta sem növesztette vissza eredeti loboncát.

hirdetés

Sokan a haj hosszában mérik a nőiességet, miközben a centiknek nem sok köze van a szexi, vonzó kisugárzáshoz. Az, hogy melyik frizura éri el a kívánt hatást, sokkal inkább az arckarakterhez passzoló fazonon múlik. Ezek a híres nők merészek voltak, simán bevállalták a drasztikus változással járó hajvágást.

 

Többen a rövid verzió mellett maradtak hosszú távon is, nem véletlenül. Charlize Theron tökéletes példa arra, hogy a rövid haj milyen zseniálisan variálható, a színésznő minden fodrászkodás után fantasztikusan fest. Selena Gomez évek óta ragaszkodik a bobfazonhoz, ami kerek arcformához különösen előnyös.

Azokat sem feltétlenül a megbánás vezérli, akik visszanövesztik a lenyesett szálakat. A sztárvilágban szinte elvárás a folyamatos megújulás, a rendszeres stílusváltás inkább ennek tudható be.

 

A rövid haj nőies és vagány is lehet: csodás sztárok, akiknek nem kellett megbánnia az új fazont

Persze könnyű mondani, hogy érdemes a sztárok példáját követni és bevállalósnak lenni, ám nekik valóban egyszerűbb dolguk van. Számos alkalommal láthattuk, hogy egyik nap még rövid frizurával pózoltak a vörös szőnyegen, másnap pedig fenékig érő lobonccal jelentek meg a nyilvánosság előtt. Szó se róla, néha rosszul is sül el a hatalmas átalakulás, Angelina Jolie póthaját például pillanatok alatt szétszedték a rajongók.

Ettől függetlenül nem kell megijedni a hajvágástól, olykor teljesen átalakítja a megjelenést, és kiderül, sokkal inkább kiemeli a nőies, gyönyörű arcvonásokat, mint a lelapuló, hosszú verzió. A frissítés ráadásul nem csupán külsőleg, belsőleg éppúgy felemelő lehet, egy új frizura még a legrosszabb lelkiállapotot is képes előrelendíteni. A rövid fazonok kortól függetlenül stílusújító hatással bírnak, egy esélyt mindenképpen megérdemelnek.

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés