Az őszi sminktrendek igazán széles palettán mozognak, jól megférnek egymás mellett a klasszikus vörös ajkak és a nyolcvanas éveket idéző szemfestési technikák. Természetesen itt is megjelent a retró hullám, hiszen a legtöbb stílus a múltból inspirálódik.

hirdetés

A trendek úgy látszik, végleg felszálltak a „retróvonatra”, és szinte száguldanak, egymás után térnek vissza a nyolcvanas és kilencvenes évek legkedveltebb darabjai. A tervezők már visszahozták a bőrblézert, a puffos ujjakat, a bőrnadrágot és szinte mindent, amiről azt gondoltuk, hogy soha többé nem látjuk viszont.

Ezek után várható volt, hogy az aktuális sminktrendek is a múltból fognak inspirálódni. Így nagy visszatérőként köszönthetjük a nyolcvanas évek egyik közkedvelt szemfestési technikáját is. Természetesen a retró trendek átalakulva, és felfrissülve tértek vissza, így könnyedén a mindennapi megjelenés részéve válhatnak.

Az őszi sminktrendek is retró lázban égnek

A kék szemhéjfesték a nyolcvanas évek öröksége, és sosem gondoltuk volna, hogy egyszer ismételten sikkesnek számít majd. Hiszen az elmúlt években inkább a természetes színek kerültek előtérbe. A vibráló árnyalat azonban újra bekerült a divat körforgásába, csak most sokkal visszafogottabb verzióban tálalja önmagát.

Pár éve még a túlszedett szemöldök volt a divat, majd fokozatosan visszaszivárogtak a vastagabb fazonok is. Meg kell mondanunk, hogy ez sokkal esztétikusabb, természetesebb, mint a cérnavékony csík, ami néhány évvel ezelőtt nők százezreit hódította meg.

Ha valami sosem megy ki a divatból, akkor az a vörös rúzs. A tüzes árnyalat most matt textúrával a legsikkesebb. Így a fedés egyszerre lesz tartós és tökéletes.

A vérvörös ajkak mellett a lágyabb színek is trendinek számítanak, ehhez csak színezett ajakfényre van szükséged. Ennél a sminknél a lényeg a visszafogottság.

A no makeup trend még mindig hódít, és mi nem is bánjuk ezt annyira. Ehhez a kinézethez nem szükséges profi sminkesnek lenned, és elegendő, ha rendelkezel pár jól fedő, könnyű textúrájú termékkel.

A szemtus ismételten kiemelt szerepet kap, ősszel nemcsak szorosan a szempillák tövébe érdemes felvinni, hanem nyugodtan túlhúzhatod egy kicsit. A felfelé görbített vonal pedig optikailag nagyobbítja a tekintetet, így az sokkal nyíltabbá válik.

Ha kedveled a feltűnést, akkor kipróbálhatod a csillámokkal megbolondított szemhéjfestéket is.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés