A vidám színhatáson alapuló fiatalító smink célja, hogy üde hatást keltsen, és nem az, hogy elfedje, vagy leplezze az esetleges ráncokat. A finom eperszín vibrálását érdemes kihasználni, ha fakónak, fáradtnak, és élettelennek tűnik az arcbőr.

hirdetés

A videóban használt pezsgős beütésű rózsaszín árnyalatok nagyon kifinomultan mutatnak, és a sötétebb, valamint a világosabb, barackos bőrtónushoz is jól passzolnak. A legtöbb hajszínhez bátran ajánljuk, csupán arra érdemes figyelni, hogy a melegebb földes színek inkább a barna, míg a világosabb púderszínek a szőkés hajtónusok esetén kerüljenek fel nagyobb mértékben.

A neutrális színek fontos kellékei az elegáns megjelenésnek, a finom rózsás árnyalatok pedig nem bontják meg a stílusos harmóniát, hiszen harsányság nélkül dobják fel a kinézetet. Ez a smink a hétköznapok visszafogott és vidám szettjeihez egyaránt tökéletesen illeszkedik.

Fiatalító smink 50 felett, divatos eperszínnel

Mivel a videóban szereplő nő arcbőre nem teljesen egyenletes színű, az alapozó és a smink felvitelét hidratáló- és BB-krém előzi meg, melyek segítségével a pirosabb foltok és a szem alatti karikák eltűnnek.

 

A színes smink felviteléhez elengedhetetlen egy világos alapréteget felkenni a szemhéjpúder alá. Ez ezért szükséges, hogy a pigmentek intenzívebb színélményt adjanak a bőrön, ne mélyüljenek el az árnyalatok. Továbbá a csillogós hatást is jobban kiemeli a matt alapú primer és korrektor. Az alapok kialakításához folyékony, vagy stick típusú korrektor is használható.

A szemsmink négy színárnyalaton alapszik, a tónusok összedolgozása pedig a szokásos koncepciót követi: a szem belsejétől kifelé haladva érdemes felvinni az egyre mélyebb és barnásabb árnyalatokat. Ezt követően jön a kulcsfontosságú mozzanat, mármint a színek finom összedolgozása ecsettel. Nem árt a szemhéjcsontra is felvinni picit a pigmenteket, mert így optikailag nyitottabbá válik a tekintetet.

Nem muszáj műszempillát feltenni, pláne nappali smink esetében, egy szempillaspirállal és pillagöndörítő eszköz alkalmazásával ugyanolyan ívelt és dús hatást lehet elérni. A fiatalító hatás a friss, üde árnyalatoknak köszönhető, melyektől sokkal élénkebbnek tűnik az arcszín. Ragyogóbb

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés