Idén az egyszerűbb sminktechnikák hódítanak, amelyekkel könnyen felvihető a festék, mégis esztétikusak és csinosak. A hétköznapi satírozások kapják a legtöbb reflektorfényt, hiszen szinte kézügyesség sem szükséges hozzájuk. Ez a színátmenetes szemsmink pedig nem maradhat ki a repertoárból!

hirdetés

A mutatós smink elkészítése nem kevés gyakorlást, és kézügyességet igényel. A legtöbb nő a kezdeti próbálkozások után idővel felhagy a bonyolult makeupokkal, hiszen a rohanós reggeleken nincs idő a művészi mozdulatokkal elkészülő technikákra. Szerencsénkre ma már számtalan ügyes kis eszköz van, amelyek megkönnyítik a folyamatot. A legtöbb olcsón beszerezhető, így kedvünkre kísérletezhetünk.

Az egyik legolcsóbb sminkeszköz, az egy apró applikátor, melyet a legtöbb szemhéjpalettához ajándékként csomagolnak a gyártók. Mivel a sminkesek a klasszikus ecseteket részesítik előnyben, ezért a szivacsos apróság legtöbbször egy tobozban végzi, ahol a nem használt kiegészítőket tároljuk. Ám ez nagy hiba, mivel rendkívül mutatós, színátmenetes szemsmink készíthető a segítségével, és még sminkes tanfolyamra sincs hozzá szükség.

Csillogó, látványos színátmenetes szemsmink

A smink elkészítéséhez, csak egy egyszerű árnyalatok tartalmazó palettára és applikátorra, valamint ecsetre lesz szükség.

A sminkes a videóban elsőként primert visz fel a mozgószemhéjra, ettől sokkal tartósabbá válik a smink, és a nap folyamán biztosan nem mozognak majd el a rétegek. Ezután kiválaszt három színt, melyeket egyszerűen felken. Miután a csillogó árnyalatok felkerültek, következhet a satírozás. Ehhez ecsetre lesz szükség, a finom mozdulatokkal szépen eltűnnek az élek, és megjelenik az átmenet.

 

A vízvonalba világos árnyalatot visz fel, ez szépen árnyalja a szemeket, és megnyitja a tekintetet. A sminkes a folyamat végén begöndöríti a szempilláit, majd festéket visz fel az említett területre.

A színátmenetes szemsmink elkészítése igazán egyszerű, és nincs szükség hozzá felesleges kencékre, amelyeket a későbbieknek nem használnál. A videóban megnézheted a satírozási technikát, így biztosan nagyon szép, egységes lesz a végeredmény. A makeup finomabb árnyalatokkal a hétköznapokon is megállja a helyét, vagy feltűnőbb tónusokkal akár elkészítheted az ünnepi alkalmakra.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés