A skin booster kezeléssel jelentős javulás érhető el, hiszen jókora töltetet ad a lestrapált, vagy az érett bőrnek, amely kiszáradással küzd, illetve elveszítette feszes tónusát.

hirdetés

A bőröregedés egyik nem kívánatos tünete, hogy a bőrfelszín durva tapintásúvá, papírszerűen szárazzá válik, emiatt alaposabb hidratálást igényel. Ebben a folyamatban részben a hormonváltozások is szerepet játszanak, de a szövetek hanyatlása leginkább annak köszönhető, hogy a bőr természetes vízmegkötő molekulája, a hialuronsav vészesen csökkenni kezd.

A kollagénhez hasonlóan, harminc év felett egyre kevesebb termelődik belőle a szervezetben, ráadásul a bőrsejteket hálószerűen összekapcsoló hialuronsav az UV-sugárzás, a dohányzás, illetve a vegyi anyagok hatására könnyen károsodik.

Mivel jelenlétében kevesebb szabad gyök képződik, amikor fokozódik a lebomlása, látványosan romlani kezd a bőr állapota. A napkárosodott és az érett bőr visszahidratálását nehezebb megoldani pusztán krémekkel, mert azok csak ideig-óráig nyújtanak megoldást, és a bőr szerkezetén nem sokat javítanak, mivel nem jutnak olyan mélyre.

A skin booster kezelés pontosan ezekre a tünetekre nyújt hosszú távú megoldást, mert a hialuronsav segítségével mélyen hidratálja a bőrt, ezáltal serkenti kollagéntermelését.

Feszesebb, üdébb bőr: a skin booster kezelés nem csak ráncok ellen jó

A hialuronsav már régóta ismert a kozmetikai szépségápolásban és az esztétikai bőrkezelésekben. Számos módja létezik annak, hogyan lehet bejuttatni a bőrbe, a skin booster azonban két dologban különbözik a többi eljárástól: keresztkötött hialuronsavat juttat a bőrbe, ami tartósabb eredményt biztosít, és nem a térfogat kitöltésére, vagyis volumennövelésre alkalmas, hanem intenzív hidratáltságot nyújt, melynek hatására minőségi javulás tapasztalható.

A bőr rugalmasabb, puhább, élettel teli lesz, a vízraktárak helyreállításával pedig gyorsabban regenerálódik. Mellékhatásként a kollagéntermelés fokozódik, így a felszíni ráncocskák kisimulnak, és feszesebb lesz a dekoltázs, a nyak, valamint az arc kontúrvonala, attól függően, mely területen alkalmazzák a módszert.

Miben segít?

A skin booster eljárás nem összekeverendő a hialuronsavas feltöltéssel, bár hasonló módon zajlik. Ugyan az ajakredők elsimítására is használják, ezzel a módszerrel nem érhető el térfogat-növekedés, illetve a száj formája sem fog megváltozni.

A skin booster kezelés előnyei:

  • segít visszaállítani a bőr nedvességtartalmát
  • javítja a kiszáradt, durva és töredezett bőrfelszín állapotát
  • hosszú időre visszapótolja az évek során elveszett hialuronsav-szintet
  • visszaadja az arcbőr természetes, smink nélkül is érzékelhető ragyogását
  • hatására megszűnik a zuhanyzás után tapasztalt bőrhúzódás
  • már egy kezeléssel is látványos, 9-12 hónapig tartó eredmény érhető el.

A kezelés menete

A hialuronsav beinjektálását megelőzően érzéstelenítő krémet visznek fel a kezelendő területre, ami lehet az arc, a nyak, a dekoltázs, vagy a kézfej felülete.

A végleges eredmény csak három-négy hét után alakul ki, amikor a kezelés hatására csökkenni kezdenek a finomabb felszíni ráncok, a bőr lágyabb, puhább tapintású lesz, és a hidratáltság következtében csökken a fakósága, vagyis egészségesebb színre vált. Az injekciózás helye még egy-két óráig duzzadt maradhat a kezelés után, ritkább esetben előfordulhatnak pontszerű bevérzések, melyek gyorsan felszívódnak.

A végső ár függ a kezelendő terület nagyságától, illetve attól, hogy hány ampulla szükséges a minőségjavításra. 45 év alatt általában egy ampulla elegendő a megfelelő eredmény eléréséhez. Nagyjából 90 000 forint/ml, de ehhez az összeghez még hozzá kell kalkulálni az állapotfelmérés és a konzultáció árát.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés