A botoxról már szinte mindenki hallott, fiatalító hatását nem nagyon kell bemutatni, mint ahogy a hialuronsavat tartalmazó injekciókat és a helyileg alkalmazott készítményeket is egyre több helyen alkalmazzák. A Profhilo azonban egy teljesen új, hialuronsavat tartalmazó készítmény, amit érdemes közelebbről is megismerni – mondja Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista, a New Beauty Anti-aging és Orvos-Esztétikai Központ vezetője.

hirdetés

Profhilo és a botox: miben egyeznek, és miben különböznek?

A Profhilo és a botox hatásai sokak számára hasonlónak tűnhetnek, mivel mindkét kezelés célja, hogy a bőr feszesebb legyen, illetve csökkenjen a ráncok száma. Pedig a két anyag teljesen eltér egymástól.

– A készítmények hatóanyaga más, és különböző célokra szolgálnak. A botox az izmokat ellazítva csökkenti a ráncok kialakulását, a Profhilo-ban magas koncentrációban lévő hialuronsav pedig egyrészt feszesít, másrészt pedig fokozza a bőr természetes kollagéntermelését és megújulását egy bio-remodelingnek nevezett folyamat révén – mondja a szakember.

A különleges hialuronsav-vegyület nem károsítja a bőr szövetét, az egyik legmagasabb biztonsági besorolással rendelkezik. A Profhilo injekciós folyamatát gondosan megtervezték és klinikailag tesztelték a maximális hatékonyság és a páciensek kényelme érdekében. A klinikai tesztelés során nem mutatott negatív mellékhatásokat.

Miben különbözik az eddig ismert hialuronsavas feltöltéstől?

A szabadalmaztatott technológia segítségével a legjobb hialuronsav két különböző típusát keverik össze egyetlen vegyületté, amely egy biokompatibilis anyag: hosszabb ideig tart a bőr alatt, és hatékonyabban hidratálja a szöveteket.

– Minden előretöltött fecskendőt óvatosan kell beinjektálni a bőr alá. A Bolus-technikát követve az orvos lassan és óvatosan injekciózza a Profhilo hatóanyagát, minimalizálva ezzel a szövetek feszülését és irritációját. A Profhilo injekciókat az arcon úgynevezett bio-esztétikai pontokba – BAP – adják be – avat be a részletekbe az orvos-esztétikai specialista.

Ezek a pontok olyan anatómiai struktúrával rendelkeznek, hogy az ide beadott hialuronsavas töltőanyag folyamatosan a bőr alatt diffundálva az arc szinte teljes felületén szétterjed. Ezt azt eredményezi, hogy jóval kevesebb fecskendővel, szúrással, és ezáltal kevesebb kellemetlenséggel lehet maximális eredményt elérni.

Bio-esztétikai pontok nem csak az arcon vannak

Sok más töltőanyaggal és injekciós kezeléssel ellentétben a Profhilo biztonságosan alkalmazható a test egész területén. Dr. Parrák Zita elmondása szerint a hialuronsav alkalmazása előnyös az olyan területeken, mint az arc, a nyak és a kéz, de a felkarok, a has és a térd.
A BAP-pontok meghatározása a megfelelő hatás elérése érdekében az anatómiai topográfiai helyekhez mérten történik.

– A BAP-módszer során, az arcon oldalanként öt-öt meghatározott pontban egyenletesen fecskendezik be a Prophilo-t. Minden fecskendő 64 mg stabilizált hialuronsavat tartalmaz előre töltve, ami sokkal nagyobb koncentráció bármelyik töltőanyaghoz képest. A kezelés csupán pár percet vesz igénybe, így gyorsan, akár ebédidőben is elvégezhető – teszi hozzá.

Forrás: New Beauty, purecom/Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista, a New Beauty Anti-aging és Orvos-Esztétikai Központ vezetője.

Képek: Getty Images, New Beauty.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés