Sharon Tate neve mostanában leginkább Quentin Tarantino, Volt egyszer egy…Hollywood című filmje miatt lett beszédtéma. A film nagyszerű, csak épp a történet alapja szomorú. Mint tudjuk, hátterében a hippi bandavezér, Charles Manson által elrendelt aljas gyilkosság áll, aminek többek között Sharon Tate volt az elszenvedője.

hirdetés

Sharon Tate a legígéretesebb színésznő volt a 60-as években

Bár Tarantino a filmben ezt a véget az így is történhetett volna irányba változtatta meg, az a mai napig ledöbbentő, hogy a színésznő mindössze 27 éves volt, amikor meghalt. Fényes karrier állt előtte, egész Hollywood a lábai előtt hevert, és nem mellesleg épp gyermeket várt.

Sharon 1943-ban született, szépségére pedig már egész kiskorában felfigyeltek. 1959-ben megnyert egy szépségversenyt, majd modellként számos magazinnak pózolt. Mégis, inkább a színészet érdekelte jobban, így statisztaszerepeket vállalt. Egy forgatás alkalmával alig meglepő módon felfigyeltek az ifjú szépségre, aki a kisebb szerepek után végül a Golden Globe-jelölésig is eljutott.

1967-ben összeházasodott a lengyel származású filmrendezővel Roman Polanski-val, akitől egy évvel később már gyermeket várt. Sharon-t ekkoriban a legígéretesebb színésznőként tartották számon, aki szépségével és bájával mindenkit lenyűgözött. Sajnos nem sokáig, 1969 augusztusában brutális módon meggyilkolták.

 

Kiemelt kép: Getty Images/Michael Ochs Archives.

  • Megosztás: