Egy jól eltalált vörös rúzs gyönyörűen mutat a fehér menyasszonyi ruhával, ám sok menyasszony fél viselni, ezért lemond róla.

Ha neked is tetszenek a telt színű, pirosra sminkelt ajkak, de tartasz tőle, hogy nem lesz makulátlan a fotókon, és macerás lesz egész nap vigyázni rá, az alábbi tippek segíthetnek. Ha ezeket a szabályokat betartod, a lehető legtöbbet hozhatod ki belőle!

Találd meg a hozzád illő tónust!

Ahhoz, hogy egy szín igazán jól álljon, meg kell találnod a hozzád illő tónust, hiszen vörös rúzs és vörös rúzs között is óriási különbségek vannak. Lehet, hogy hozzád a pinkes árnyalatok passzolnak jobban? Vagy inkább más előnyös? Korábbi cikkünkből megtudhatod, mi alapján válassz. Emellett az is fontos, hogy a fogaidnak szüksége van-e optikai fehérítésre, mert, ha igen, arra is megoldást jelenthet a megfelelő rúzs – ehhez ide kattintva kaphatsz tippeket.

Nem mindegy, hogyan viszed fel

Ha a vörös rúzst nem egyenletesen viszik fel, az méterekről is látszik az élénk színe miatt. A tökéletes végeredményért már egy héttel az esküvő előtt ápold az ajkaid bőrét! Használj kímélő bőrradírt minden másnap, és legalább napi kétszer kend be a szádat és környékét hidratáló krémmel. A nagy napon kezdd egy vékony réteg, matt alapozóval az ajkaidon is, majd jöhet a rúzs színével megegyező árnyalatú kontúrceruza. A vonalon belül ecsettel vidd fel a rúzst, majd egy zsebkendőn át fixáld átlátszó púderrel. Utolsó lépésként egy vékony ecsettel és korrektorral minél pontosabban rajzold körbe az ajkaid, hogy eltüntesd az esetleges hibákat.

Így lehet tartós a rúzsod

A legnagyobb kérdés a vörös rúzs esetében, hogy hogyan maradjon tartós az egész estés eszem-iszom közepette. A vacsorát valószínűleg nem fogod teljesen megúszni, így nem árt, ha magadnál tartod a rúzst az ecsettel együtt, és szükség esetén felfrissíted – a fogaidra vigyázz! Amikor csak teheted, igyál szívószállal, és a csókok számát is minimalizáld. A matt, folyékony rúzsok általában tartósabbak, mint fényes, stift kiszerelésű társaik, de ezeket másként is kell felvinni – ezen a linken kiderül, hogyan.

  • Megosztás:
hirdetés