A rózsakvarcos arcmasszírozó az utóbbi idők legnagyobb csodájaként és egyben kérdőjeleként is bevonult a szépségápolás világába. Vannak, akik teljes meggyőződéssel vallják bőrszépítő hatásait, és vannak, akik hasonlóan lelkes szkepticizmussal tekintenek az eszközre. Vajon mi lehet az igazság? Ennek jártam utána.

Mi a rózsakvarc?

Az egyik legnemesebb, látványban és rezgéseiben is a legfinomabb, legnőiesebb ásvány. Az ezotériában a szívcsakra köve is, és a nőiség megélését is segíti. Nem csoda hát, hogy ilyen tulajdonságokkal a szépségápolás szolgálatába állították. Alkalmazása több száz évre nyúlik vissza, az ókori Egyiptomban, Rómában és Tibetben is használták. Rendkívül hatásos a különféle bőrproblémák, így többek közt a pattanás kezelésére, de a ránctalanításban is eredményesnek bizonyult már. Tulajdonságai közt szerepel az is, hogy fokozza a mikrokeringést, stimulálja a nyirokáramlást, eltünteti a bőrpírt, feszesít, és csökkenti a püffedtséget is. Ezenkívül a testfolyadékokból eltávolítja a mérgező anyagokat.

Miként alkalmaztam, és mi volt a célom vele?

A fentiek fényében egyértelműen az egyenletes, tisztább, feszesebb bőrfelszín és a reggel kevésbé duzzadt szemkörnyék elérése volt a célom. Mivel az ásvány nagyon finom energiákkal dolgozik, a változások lassan mennek végbe, így mindenképpen rászántam egy hónapot az eszköz tesztelésére. Minden bőrtípusra ajánlott, és bátran lehet alkalmazni naponta is. Így optimálisabb eredményt lehet elérni, viszont az első héten nem könnyű beépíteni a mindennapi rutinba.

Napi 5 perc elegendő, azonban a kötelező alkalmazás alatt hosszúnak tűnik a rászánt idő. Ez a második héttől már egyre könnyebben ment, és leginkább arra koncentráltam, hogy az arcom minden részén azonos ideig és megfelelően alkalmazzam. Érdemes valamilyen vivőanyaggal együtt használni, tehát arcolajjal, arckrémmel vagy bármilyen szérummal együtt, mert egyrészt könnyebben lehet görgetni az arcon, másrészt az arcápoló hatóanyaga is könnyebben beépül a bőrbe. Így kettős a hatás, nemcsak a kristály fejti ki jótékony hatásait közvetlenül a bőrrel érintkezve, de az arcápolást is kipipálhatjuk. Én egy házi készítésű, gyulladáscsökkentő gyógynövényeket tartalmazó krémet tettem fel, és úgy kezdtem meg az alkalmazást.

Milyen változásokat tapasztaltam?

Kezdetben csak szobahőmérsékleten, a fürdőszobában tároltam, de, miután egyre könnyebben beépült a rutinomba, betettem a hűtőszekrénybe, hogy használatkor minél jobban felfrissítse az arcomat. Ez különösen a szemkörnyéken számított, ahol a sötét karikák eltüntetésére a kisebbik ásvánnyal ellátott végét alkalmaztam. Szempüffedtség ellen akár reggel is lehet alkalmazni 2 percben, én csak este használtam, viszont így is sokkal frissebbnek, kipihentebbnek tűnt az arcom másnap.

Aki pattanással, hormonproblémákkal küzd, fókuszálhat jobban az áll körüli területekre, mivel az arc reflexpontjain ez a zóna áll kapcsolatban a problémával. Én ezen a részen kicsit többet időztem, próbáltam maximalizálni a kristály méregtelenítő hatását. A hegek, foltok halványodását  illetően határozottan változást tapasztaltam. Alapvetően a bőröm nem érzékeny, pirosodásra hajlamos, így ezzel kapcsolatban a változások nem voltak radikálisak. Egyenletesebb bőrszínt a T-zóna területén szerettem volna elérni, amiben a hónap végére pozitív tapasztalásokat észleltem. Az ezotéria szerinti méregtelenítő tulajdonságain kívül fő hatása az arc mikrokeringésének fellendítésében van, ami szükségszerű a tisztulási folyamatok beindításához és a kollagéntermeléshez. Az arcon görgetve ezt a folyamatot segíthetjük elő.

A rollert kizárólag hideg vízzel szabad tisztítani, és az arcápoló révén rárakódott zsírt egy vattakoronggal vagy puha törölközővel kell eltávolítani. A hideg víz nemcsak a kristály szerkezét védi, de gyakorlatilag megtisztítja a káros energiáktól is.

Tényleg megéri?

Összességében egy hónap elteltével eredményesnek ítéltem a masszírozó használatát, bár azt hozzátenném, hogy egy hónap nem elég mindenféle probléma teljes megszüntetésére. Rendszeresen kell alkalmazni, ha nem is naponta, de egy héten legalább három-négy alkalommal. Természetesen csodát sem kell várni egyetlen eszköztől, a megfelelő étrenddel és életmóddal kiegészítve lehet csak a bőr állapotán a legtöbbet változtatni. Hiszen, amilyen a test belül, olyan lesz kívül is.

Az arcmasszírozót legkönnyebben ásványboltokban vagy ásványbörzén lehet beszerezni, az ára pedig 6000-12.000 forint között mozog. Személyes tapasztalataim alapján úgy gondolom, érdemes egy próbát tenni vele, nekem rövidtávon bevált, hosszútávon pedig csak még eredményesebb lehet.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés