A kémiai hámlasztás az utóbbi időben közkedvelt téma lett a szépségápolás terén, mindez nem véletlen. Az otthon is elvégezhető módszer segítségével eltüntethetők a pigmentfoltok, a pattanások, a kisebb ráncok, de hatékonyan kezelhetők az aknék után maradt hegek is – hogy csak néhány dolgot említsünk.

Ha kíváncsi vagy, hogyan zajlik a kémiai hámlasztás folyamata, vagy, hogy milyen típusú hámlasztóval érdemes próbálkozni, olvass tovább!

Mindent a kémiai hámlasztásról

Az exfoliálókról azt kell tudni, hogy mérsékelt savtartalmuknak köszönhetően lehámlasztják a bőrt, így eltüntetnek minden olyan bőrhibát, melyet látni sem szeretnél – akár már egy hónap alatt is. Tulajdonképpen felgyorsítják azt a folyamatot, ami a bőrnek természetes úton akár évekbe is beletelne.

A BHA hámlasztók elsősorban a zsíros, mitesszeres, pattanásos bőrre, míg az AHA hámlasztók jobbára száraz bőrre valók, ám kár lenne kijelenteni, hogy ez csak erre vagy csak arra jó. Voltaképpen az, hogy kinek melyik hámlasztás válik be, teljesen egyénfüggő, mint bármilyen más kezelésnél is. A biztos választ csak a saját bőrödön megtapasztalva lehet megállapítani.

Hogyan használd?

A BHA és AHA hámlasztók más-más arányú savkoncentrációt tartalmaznak, célszerű mindig a legkisebbel kezdeni, megfigyelve a bőr reakcióját. Ez azt jelenti, hogy a BHA hámlasztó esetén az 1%-os oldattal, míg az AHA-nál az 5%-os oldattal próbálkozz, lehetőleg kis kiszerelésben, ha pedig látod, hogy működik, akkor válts nagyra.

A hámlasztót mindig este érdemes felkenni – hetente kétszer -, lehetőleg úgy, hogy se előtte, se utána fél órát ne érje semmilyen más anyag a bőrt, mert csak így lehet megteremteni azt a savas pH-értéket, ami segít a hámlasztónak reakcióba lépni. Ezután vissza lehet térni a napi bőrápolási rutinhoz, sőt, akár sminkelni is lehet rá, ha buliba készülsz, vagy, ha mégis reggel kennéd fel.

Amit tudni kell

Bár nem szokták ellenjavallni a kémiai hámlasztókat, van egy fontos alapszabály, aminek eleget kell tenni: fényvédővel kell védeni a bőrt a kúra ideje alatt, máskülönben többet árt, mint használ. De még emellett is érdemes elsősorban őszre-télre időzíteni a kezelést, mert ilyenkor kevésbé van a bőröd kitéve a nap káros sugarainak.

  • Megosztás:
hirdetés