A tavaszi hónapok üde színpompája inspirálóan hat az ember megjelenésére is. Előkerülnek a virágos szoknyák és a sokszínű felsők, melyeket egy vidám sminkkel még jobban fel lehet dobni.

Az évszak trendszíne egyértelműen a rózsaszín, aminek különféle árnyalataival bátran lehet kísérletezni. Az alábbi videóban egy kanadai szépségblogger mutatja be, miként készít ragyogó, tavaszi sminket.

Első lépésként alapozót visz fel, amit kevés ragyogásfokozóval kever össze. Ezzel a trükkel még élénkebbnek tűnik majd a smink összhatása. Ezután korrektort visz fel a szem alatti karikák eltüntetésére, majd a szemöldök megrajzolása következik. Egy üde smink elkészítésénél érdemes kevésbé hangsúlyozni a szemöldököt, hogy minél természetesebb legyen a hatás.

A bronzosító és púder után a pirosító következik, ami a smink egyik kulcslépése. A világos bőrűeknek a pinkes, a sötétebb tónussal rendelkezőknek a narancsos árnyalatok állnak a legjobban. Ezután a szemhéj mélyítővonalába tóp vagy világosbarna színt visz alapként, amire a korábban használt púderből is kerül egy kevés. A mozgó szemhéjra sárga vagy korallszínt használ, majd az alsó pillatöveket is ezzel a három színnel hangsúlyozza. Pici highlighter kerül a belső szemzugba, végül a szemsminket spirállal koronázza. Utolsó lépésként rúzst használ, ami szintén egy rózsaszínes, korallos árnyalat.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés