A pirosító felvitele nem bonyolult művelet, mégis nagyon könnyű vele elszúrni a megjelenést. Ha nem passzol a színárnyalat, vagy túl sok kerül fel belőle, ráadásul nem az arc legmegfelelőbb pontjára, az egész smink közönséges, durva hatást kelt. Ezzel a praktikával tökéletes, természetesnek tűnő eredményt érhetsz el.

hirdetés

A pirosító célja, hogy üdébbé, frissebbé tegye az arcbőrt, ám mindezt ne szemet szúróan tegye. Könnyű átesni vele a ló túloldalára, amitől inkább lázasnak tűnik az ember, ezért érdemes csínján adagolni a pigmenteket.

A természetesség érdekében az sem mindegy, pontosan hová teszed az arcpírt, hiszen a pufók almácskákat túlzóan kihangsúlyozhatja, az arccsont alá felmázolva, előnytelen árnyékolással pedig beesettnek mutatja az orcát. Ezzel a trükkel kicsattanóan egészségesnek tűnhet a bőröd!

Egyszerű módszer, amitől jobban mutat a pirosító

A bőrbe paskolt, krémes állagú pirosító sokkal finomabb hatást kelt, persze, az sem mindegy, hová kened fel. Ez a szépségblogger a külső szemzugtól lefelé haladva, az arccsont alatti kis ovális területre esküszik, melyet pontosan kimér korrektor segítségével. A segédvonalak nem csak az arcpír helyes pozícióját mutatják meg, hanem a lágyítására is szolgálnak.

Az orrcsonttól rajzolt vonalkák segítségével először beméri a pirosító megfelelő helyét, korrektorral megrajzolja az ovális területet, majd ecsettel viszi fel a krémes, rózsaárnyalatú festéket, az ujjaival belepaskolgatja a bőrébe, végül szivaccsal összedolgozza az egészet.

 

Az eredmény rendkívül tiszta, világos, természetes hatású arcpír, mintha kicsit megcsípte volna az arcát a hűvös levegő. Ultrasima, porcelánszerű bőrképet kapott, mely üdébbnek, frissebbnek tűnik ezzel a sminkelési módszerrel.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés