A Vagheggi név ismerősen csenghet azok számára, akik érdeklődnek a professzionális termékek iránt, amelyek hatékonyak, és nem terhelik meg a környezetet. A cég évek óta jelen van az országban, a kencéket kozmetikusokon keresztül, illetve a webshopban lehet megvásárolni. Mi két terméket kaptunk kipróbálásra, amelyek nagyon felcsigáztak minket, így le is teszteltük őket.

hirdetés

A Vagheggi olasz családi vállalkozás, amely már több, mint 45 éve jelen van a piacon. Magyarországon 2013-ban alapítottak leányvállalatot, a márkának ez az egyetlen cége, amely az anyaországon kívül működik. A többi országban csupán forgalmazón keresztül értékesítik a termékeket. Pár éve megnyitották a webshopot is, így már mindenki számára elérhetővé váltak a profik által használt fitokozmetikumok. Azokat a kencéket nevezhetjük fitokozmetikumoknak, amelyek csak növényi összetevőket tartalmaznak. Mi most két terméket teszteltünk a BIO+ termékcsaládból, melyek minden bőrtípusra alkalmasak, sőt, zsíros bőrre éppúgy használhatóak.

Vagheggi BIO+ termékek az antioxidáns erejével

Kombinált bőrtípusom van, ami hajlamos a kiszáradásra, ugyanakkor viszonylag tágak a pórusaim, és még a mattító csodaszerek ellenére gyakran kifényesedik a T-vonalam. Ez számomra roppant zavaró, főleg nyáron, amikor még könnyebben elkezd csillogni az arcom. Az első perctől kezdve izgatottan álltam a cég termékeihez, hiszen meggyőzött a professzionális szó, valamint a tény, hogy kozmetikusokon keresztül is értékesítik. Nos, a lelkesedésem továbbra sem csökkent. Az egyik esszenciájukat és arckrémüket teszteltem egy hónapon keresztül, amelyek könnyedén beilleszthetőek bármelyik bőrápolási rutinba.

A Vagheggi BIO+ antioxidáns esszenciája a zsíros bőr ápolására úgyszintén alkalmas, így az én kombinált bőrömre kifejezetten jó. Csinos kis csomagolása van, és az adagoló igencsak megkönnyíti az ember dolgát. Valódi antioxidáns-bomba, amely bio pomeló-kivonatot tartalmaz. Ez elősegíti az arcbőr regenerálódását, és megújulását, így az sokkal üdébb, egységesebb lesz. Az antioxidánsok amúgy is szükségesek a hámrétegünknek, mert gátolják a szabad gyökök romboló hatását, így a ráncok sokkal később jelennek meg.

A másik termék, amelyet lehetőségem volt kipróbálni, az a Vagheggi BIO+ 24 órás hidratáló krémje, ami nem kifejezetten zsíros bőrre lett kifejlesztve, ám jól illeszkedik a BIO+ esszenciákhoz, így azokkal személyre szabható. Az arckrém a fehér üröm kivonatát tartalmazza, ami egyszerre hidratál és feszesít.

Mindkét terméket használom reggel és este egyaránt. Kellemes illatuk van, ami nem tolakodó. Nagyon hamar beszívódnak, és ami a legnagyobb pozitívum, hogy az arckrém sosem hagy maga után zsíros bőrérzetet. Számomra ez az egyik legfontosabb, ha hidratálóról van szó. Az esszenciát kenem fel először, majd, miután beitta a hámrétegem, következhet a krém. Ennek a beszívódása sem tart tovább pár percnél, és a sminkelés sem jelent akadályt.

Az első változás, amit már pár nap után észrevettem, hogy nem fénylik annyira az arcom, így a sminkem is tovább tart. Az arcszínem felfrissült, üdébbé és puhább tapintásúvá vált az arcbőröm. Pár hét elteltével pedig úgy tapasztaltam, hogy kisebbek, és kevésbé láthatóak lettek a pórusaim. Szerencsére nem túl pattanásos a bőröm, néha megjelenik egy-egy, ám legtöbbször csupán apró pöttyök formájában, melyek a teszt időszakában elkerültek. Az egy hónapot tehát sokkal hamvasabb, mattabb arcbőrrel, valamint szűkebb pórusokkal zártam.

Összességében nagyon elégedett vagyok a termékekkel, és bátran ajánlom őket azoknak, akik könnyen felszívódó, ám mégis hatékony kencéket keresnek. Biztos, hogy továbbra is használni fogom a kozmetikumokat, mivel engem megnyertek maguknak. A Vagheggi készítményei megvásárolhatóak a webshopban, ahol lehetőség van online konzultációra is, így biztosan a bőrödnek leginkább megfelelőt fogod kiválasztani.

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képek a cikkben: Retikül. 

  • Megosztás:
hirdetés