Az aloe vera az egyik legsokoldalúbb növény, amit a szépségápolás minden területén alkalmaznak, hiszen a legkülönfélébb bőrproblémákat is orvosolja. Minden bőrtípusra ajánlott, mert ott fejti ki a hatását, ahol szükség van rá.

Az aloe vera nagyon hatásos pattanások ellen

Nagyon sokféle összetevőt tartalmaz, melyek kombinációja az egyik legerősebb kozmetikai alapanyaggá tette. Nagyon hatásos gyulladáscsökkentő, segíti és felgyorsítja a sebgyógyulás folyamatát, emiatt a pattanásos bőr hatékonyan kezelhető vele.

Sokféle vitamin, ásványi anyag, és antioxidáns hatású A-vitamin található benne, de számottevő mennyiségben tartalmaz cinket is, ami ugyancsak hatásos a pattanások ellen. Védi a bőr kötőszövetét a baktériumokkal szemben, így a pattanások hosszú távú megelőzésére is alkalmas. Elősegíti a sejtmegújulást és a kollagénképződést, így a bőr felszíne puhább, fiatalosabb és egészségesebb lesz.

Aloe vera gélt kinyerhetsz friss növényből, ha egy nagyobb levelet levágsz és a zselés nedvet abból kinyomod. Ha otthon nem nevelsz aloét, bioboltban is találsz 99% tisztaságú gélt, amit nagyon változatosan felhasználhatsz különféle maszkok készítéséhez. A galériában összegyűjtöttünk ezekhez néhány ötletet, amelyek biztonsággal bevethetőek a makacs pattanások és az utánuk maradó foltok ellen.

 

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés