Nem jelent nagy meglepetést, ha a vörös hajszín nagyobb figyelmet kap ősszel, azt viszont izgalmas dolog találgatni, hogy most vajon melyik árnyalatára esett a fodrászok választása. Idén a gyömbérvörös vívta ki magának a népszerűséget, amely egy magas fényerejű, barnás-vöröses tónus.

A vörös hajszín egyszerre titokzatos, szenvedélyes, dögös és nőies, aminek nehéz ugyan ellenállni, de sajnos nem mindenkinek áll jól.

A rezes, rozsdás árnyalatai inkább a világos bőrűekhez passzolnak jobban, most azonban olyan vörös színt kevertek ki a fodrászok, ami meleg, barnás reflexszíneivel a sötétebb, kreolos bőrtónusokkal is jól mutat.

A gyömbérvörös angol megfelelője, a ginger beer, valójában a gyömbérsör színvilágát idézi vissza, bár szerintünk egyértelműen több benne a vöröses tónus, és elenyészőbb a barnás beütése. A név azért még hangzatos, a rézvörös reflexszíneket is felvonultató gyömbérfrizurák pedig roppant nőiesek, és szinte sziporkáznak az őszi napfényben.

Vörös hajszín az ősz befutója

Barackos arctónushoz éppúgy jól passzol ez az árnyalat, mint a sötétebb bőrtípusokhoz.

Kék, zöld és mézbarna szemekkel igazán vadító hatást kelt egy ilyen árnyalatú frizura.

Világosabb rézárnyalatú, és mogyoróbarna reflexszínekkel is kérheted a fodrászodtól.

Az biztos, hogy a vöröses hajárnyalatok nagyon különlegessé teszik a megjelenést és felerősítik a nőiességet, viszont nem árt a szemöldök színéhez belőni a megfelelő hajtónust.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés