Finom, natúr árnyalatokból áll ez a nyári smink, ezért a bronzosító ellenére sem hat túlzóan érett bőrön. Nyoma sem marad a sápadtságnak!

hirdetés

A mélyebb, erősebb tónusokat ötven-hatvan év felett már nem árt óvatosan adagolni, hiszen könnyedén elnehezítik a sminket, ezáltal szigorúbbá tehetik a vonásokat. Ezért a legtöbb sminkes nem ajánlja a bronzosító használatát, hiszen érett bőrön egészen máshogy mutathat a napcsókolt hatású nyári smink.

Az évek múlásával a bőr textúrája egyre szembetűnőbb, nemcsak az elmélyült vonalak és a felszíni barázdák miatt, ugyanis a pórusok még inkább láthatóbbak az idő előrehaladtával. A bőrszövet petyhüdtsége miatt a tűhegynyi lyukacskák fala szintén ernyedtté válik, ez vezet ahhoz, hogy tágabbnak mutatkoznak.

Kép: Getty Images.

 

Nemcsak a vastag fedésű, nehézkes sminkek, hanem a sötét árnyalatok is hajlamosak kiemelni a bőr egyenetlen felszínét, ráadásul keményebb, markánsabb vonásokat eredményeznek, ha meggondolatlanul használja őket az ember lánya. Fakó, sápadt arcon erőteljesebb lehet a kontraszt, ezért óvatlanul felhelyezve maszatos, foltos látványt kelthet a bronzosító.

Ám nem minden esetben ellenségek a sötétebb árnyalók, csupán jól el kell találni a kozmetikum állagát és színét. Az is sokat számít, milyen árnyalatokból épül fel a smink, melyek az úgymond láthatatlan altónusok, és az élénkítő fedőszínek.

Ez a frissítő nyári smink csodásan mutat érett bőrön: semmi túlzás nincs benne

A hölgy arctónusa nem teljesen fehér, hanem alapvetően barackos árnyalatú. Bár smink nélkül fakóbb, a kontraszt cseppet sem érzékelhető. A titok nyitja, hogy leheletfinom, könnyed alapozóval kezdi a műveletet, ami nem fed erősen, de szépen egységesíti az arcbőr sötétebb-világosabb felületeit. Teljesen beledolgozza a bőr textúrájába, így jóformán észrevétlen alapot nyújt. Ez a mozzanat hasonlóan működik, mint amikor a festőművész lealapozza a vásznat, hogy a felvitt rétegekkel tisztább színeket kapjon.

A bronzosító a következő lépés, ami ebben az esetben jóval sötétebb az arcnál, viszont jól eldolgozható, folyékony formula, ami nem hagy maszatos nyomot a barázdált, érett bőrön, ezért simán elfér egy natúr nyári smink palettáján, hiszen észrevétlenül olvad bele a felületbe.

Az arc élénkítéséért a púderrózsaszín árnyalatok felelnek, melyekből a szemhéjakra, az orcákra és az ajkakra is kerül. A hússzínű rúzs egy fokkal sötétebb, mint a szemfestés alapja, viszont szépen harmonizál a külső szemzug árnyalásával. Nem csak a színek, hanem a sminktermékek állaga is könnyed és leheletfinom, így nem ül meg a festék a pórusokban és barázdákban. A végeredmény pedig roppant természetes és gyönyörű!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés