Selena Gomez mindenféle hajviseletet kipróbált már, zseniálisan trükközik a stílusokkal. Az énekesnő tökéletesen elleste a fodrászaitól, milyen frizura előnyös igazán kerek arc esetén. Nem kell bonyolult hajformázási műveletekre asszociálni, irtó egyszerű megoldásokkal éri el a keskenyítő hatást.

hirdetés

A 29 éves énekesnő merészen váltogatja frizuráit, s bár már hosszú ideje a bobfazon mellett voksol, korábban hosszú, hullámos fürtjeivel hódította meg a színpadot és a filmvásznat egyaránt. Kipróbálta a frufrut és a tépett tincseket is, arra pedig minden alkalommal gondosan ügyelt, hogy a lehető legelőnyösebb formában viselje az aktuális hajfazont. Selena Gomez nem csupán a sminkkel trükközik zseniálisan, a hajstílusokkal éppúgy eléri az arckeskenyítő hatást.

Selena Gomez tudja, milyen frizura előnyös kerek arc esetén

Oldalt elválasztott frizura

Az oldalra eső választék eltolja a középvonalat, ettől nem tűnik annyira kereknek az arc. Akár több centivel arrébb érdemes áthúzni a tincseket, az aszimmetrikus eredmény így hosszúkásabbnak láttatja a vonalakat. Ugyanúgy rövid és hosszú tincsek esetén is bevethető ez az irtó egyszerű trükk.

 

Trükkös frufru

Aki bevállalja a frufrut, garantáltan nem bánja meg. Fontos, hogy a fazon passzoljon az arcformához, hiszen a rossz választás előnytelenül formálhatja az arckaraktert, a rövidre vágott, homlokig leomló tincsek lenövesztése pedig nem két percbe kerül. Selena Gomez kerek arcformáját finoman nyújtja a laza, két oldalra sepert frufru, ami ráadásul elbűvölően nőies.

 

Zseniális trükk hosszú hajjal

Egyetlen pillanatba kerül ez a trükk, mégis zseniális eredménnyel szolgál. Érdemes az egyik oldalon előrefésülni, míg a másik oldalon a fül mögé helyezni a tincseket, ugyanis ezzel az egyszerű mozdulattal könnyen meg lehet bontani a szimmetriát. Egyetlen hátránya, hogy csak hosszú tincsek esetén alkalmazható a praktika.

 

Lazán lehulló, félhosszú tincsek

A hosszú frufruhoz hasonlóan a lazán lehulló tincsek is meghozzák a várt hatást. Összefogott frizura esetén nem árt pár lelógó szálat hagyni elöl, melyek optikailag keskenyítik a széles arcformát. Selena Gomez rendszeresen veti be ezt a trükköt, a finom hullámokkal még sikkesebb és stílusosabb az összkép.

 

Cakkos választék

Nem feltétlenül szükséges az egész hajtömeget átdobni a másik oldalra. Az énekesnő sokszor cakkosan, ferdén választja el a haját, csak az elülső tincseket vezeti el féloldalasan, így kissé borzas hatást kelt a frizura, mégis szexi és stílusos megjelenést kölcsönöz. Az aszimmetrikusságnak köszönhetően látványosan slankítja a gömbölyded almácskákat és az állkapocs széles ívét.

 

Kiemelt kép: Tibrina Hobson/Getty Images.

Cikk képei: Kevin Mazur/Getty Images for Critics Choice Association/Jesse Grant/Getty Images for WE Day/Larry Busacca/Getty Images for NARAS/Tibrina Hobson/Alberto E. Rodriguez/Morgan Lieberman/FilmMagic/Gregg DeGuire/WireImage/Denise Truscello/WireImage/Noam Galai/Getty Images for SiriusXM/Michael Loccisano/WireImage/Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés