A kerek arcforma leggyakoribb tulajdonságai, a széles arc, – aminek hosszúsága megegyezik a homlok és az áll közötti távolsággal-, a hangsúlyos arccsont, valamint a kicsi homlok ás áll. Mivel egy elég karakteres arcformáról van szó, érdemes egy kicsit trükközni a frizurákkal, hogy optikailag keskenyebbnek tűnjön.

hirdetés

Optikai trükkök kerek archoz

Az alábbi videóban szuper tippeket kaphat az ember, hogy milyen hosszúságú és milyen fazonú frizurák állnak a legjobban kerek archoz. A videó készítője szerint a lob és a mellkasig érő haj a legjobb választás, amit célszerű oldalt elválasztani.

Nagyon jól fog mutatni az egyenes haj, viszont ha göndörítené az ember, akkor csak a haj végét érdemes, közvetlenül a váll vonalától. Akinek természetesen göndör a haja, az inkább növessze mellkasig, hogy a rövid fürtök ne kerekítsék még jobban az arcot.

A simára fésült haj sem a legjobb választás, inkább legyen laza, például lófarok vagy konty formájában, és elől lógjon ki egy-két vékonyabb tincs, amit akár lazán be is lehet hullámosítani. A fül mögé tűrt haj sem szerencsés, inkább legyen fülre simuló. Kerek arcformához inkább az oldalfrufru áll jobban, a teljes változat még jobban kihangsúlyozza az arcformát.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés