A modellek a divat mellett általában a szépségápolás mesterei is, pontosan tudják, hogyan őrizzék meg bőrük ragyogó szépségét. Praktikáik könnyedén beilleszthetők a hétköznapi arcrutinba.

hirdetés

A modellek arcbőre éppúgy reagál a külső környezeti hatásokra és a belső egyensúly felborulására, mint bárki másé, mégis többnyire ragyogó és üde, ami nem csak a retusált fotókon, hanem a kifutón ugyancsak szembetűnő. De mégis hogy lehet ez? A munkájuk során állandóan sminkben kell mutatkozniuk, amiről mindenki pontosan tudja, hogy egyáltalán nem tesz jót az arcbőrnek. A profi smink ráadásul nagyban eltér az otthon feldobott makeuptól, hiszen tűrnie kell a stúdiófények melegét és az egész napos munkát mindenféle mázgálódás és elfolyás nélkül. Az arcbőr egészségét és természetes fényét megőrizni cseppet sem egyszerű ilyen körülmények mellett, a modellek többsége mégis selymes, hidratált és pihe-puha arcbőrt villant a sminkmentes napokon.

Fokozottan figyelnek arra, hogy az arcbőrük minden lehetséges módon táplálkozni tudjon az otthoni gondoskodásból. Mivel számukra az arcuk afféle munkaeszköz, nem vehetik fél vállról az arcápolást. Többlépéses rutint alakítanak ki, amelyben minden fontos hatóanyag megtalálható. A reggeli, illetve esti szépítkezést sokan elintézik egy egyszerű vizes arcmosással és egy hidratáló felkenésével, ám a modellek szerint ez nem elegendő a kifogástalan ragyogáshoz. Az amerikai modell, Amelia Gray például 12 lépéses rutint osztott meg a Vogue csatornájával.

A modellek a szépségápolás nagymesterei, ám ennek ellenére nagyon egyszerű praktikákban hisznek. A sugárzó megjelenés mögött nincsenek extra, a hétköznapi ember számára elérhetetlen trükkök.

 

A modellek a szépségápolás szakértői: ezek a legtutibb praktikáik

Arcpakolás

Bármilyen meglepő, a modellek is hisznek az otthon elkészíthető arcpakolásokban. Az üzletek polcain számtalan előre elkészített, mindenféle hatóanyaggal dúsított pakolás található, ám az otthoni összetevőkkel sem lehet hibázni. Hailey Bieber például egy tojásos-mézes kencével szokta felturbózni az arcbőrét, ha az veszít kifogástalan ragyogásából. A praktika a TikTokon is hihetetlenül népszerűvé vált, egyre többen alkalmazzák a gyönyörű modell rendkívül egyszerű szépségreceptjét.

Alapos tisztítás

Noha sokan elintézik egy vizes öblítéssel az arctisztítást, a modellek nagy hangsúlyt fektetnek a bőr felfrissítésére. Mivel egész nap vastag sminkben pózolnak, az esti rutin legfontosabb része a makeup eltávolítása és a bőr mélyreható megtisztítása. Nagyon csúnyán lerontja a hámréteg állapotát, ha a pórusok eltömődve maradnak és a bőr nem tud lélegezni az éjszaka folyamán. Nem csupán az agyunknak van szüksége regenerációra az alvás során, a bőr éppúgy ilyenkor tud felkészülni a következő napra. A modellek általában több lépésben tisztítják az arcukat, hogy garantáltan megszabaduljanak mindenféle kencétől és szennyeződéstől. Sminkelés előtt szintén nélkülözhetetlen az alapos tisztítás, hiszen a makeup csak így lehet egyenletes és természetes.

Hidratálás

Nagyon alapvetőnek tűnhet és valószínűleg senkinek nem okoz meglepetést, de a hidratálás abszolút ott van a modellek toplistás szépségpraktikái között. A legjobb, legmélyrehatóbb hatóanyagokat alkalmazzák, részben ennek köszönhetik, hogy mindig selymes és élettel teli az arcbőrük. A vastag smink, az alapozó nagyon durván szárítja a hámréteget, a modellek számára tehát nem is kérdés, hogy gondoskodni kell a bőr hidratációjáról. Általában olyan termékeket vetnek be, melyek nemcsak feltöltik a kitikkadt bőrt, hanem annak vízmegtartó képességét is növelik, így előzik meg a brutális kiszáradást.

 

Szemmaszk

A nagy kapkodásban a szemkörnyék ápolása általában elmarad, ám a modellek erre is ügyelnek. Az arc fókuszpontjában egyértelműen a tekintet áll. Ha a szem alatti terület fáradt, nyúzott és puffadt, lehet akármilyen szép az arcbőr, a megjelenés soha nem lesz igazán ragyogó. Általában felhelyezhető szemkörnyékápoló maszkokat, tapaszokat alkalmaznak, melyeket előzetesen lehűtenek. Így nem csupán a hatóanyagokkal ápolják a kényes területet, a hidegnek köszönhetően látványosan fel is frissítik azt.

Ajakápolás, ajakradír

Noha az arcápolásban leginkább az arcbőr kap fontos szerepet, az ajkakról sem szabad megfeledkezni. A tökéletes smink előkészítésében és a szépség megőrzésében nélkülözhetetlen lépés, hogy az ajkakat is hidratáljuk. Kylie Jenner trükkje, hogy minden sminkelés előtt leradírozza a száját, így szabadul meg az elhalt rétegtől. Ez azért is lényeges, mert a modellek általában tartós rúzsokat viselnek, amelyek igencsak csúnyán mutatnak, ha az ajak repedezett és száraz. A hidratálásra szintén szükség van, ugyanis a felvitt kencék durván kiszáríthatják az ajkakat.

Arcroller

A modellek számára az arcroller igazi varázsszerként működik. Valószínűleg sokan nem is próbálták még, ám a technika könnyedén elsajátítható. Segít megszüntetni a puffadást, összehúzza a pórusokat, serkenti a bőr alatti mikrokeringést, ezáltal serkenti a méregtelenítő folyamatokat. Az amerikai modell, Abby Champion egy fátyolmaszkot helyez fel az arcára, s ezen keresztül görgeti az arcrollerét. Ezzel a praktikával még mélyebbre juttatja a hatóanyagokat, miközben a szépségápolási eszköz többi pozitívumát is maximálisan kihasználja.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés