Az arcbőrhöz hasonlóan az ajkakat is érdemes rendszeres leradírozni. Így eltűnnek az elhalt hámsejtek, és megszűnik a kicserepesedés. Ez a házilag elkészíthető ajakradír zöld teát tartalmaz, amelynek csodás hatása van a bőrre.

hirdetés

A zöld tea jótékony hatásai régóta ismertek: segít a fogyókúrában, meggyorsítja az anyagcserét, átmossa a veséket, és külsőleg alkalmazva szépen ápolja az arcbőrt. Ez annak köszönhető, hogy magas az antioxidáns tartalma, így jól hidratál, és meggátolja, hogy a bőr nedvességet veszítsen.

A zöld tea szájra ugyanúgy alkalmazható, hiszen ezen is sokszor megjelennek a dehidratáltság jelei, ami ahhoz vezethet, hogy az idő elteltével vékonyabbá válhat. A zöld tea ezt segít meggátolni, és természetesen tölti fel az ajkakat. A cukor az ajakbőr felpuhításában segít, és mivel szemcsés, így tökéletes radírozásra. Az olívaolaj linolsavat tartalmaz, amely mélyen behatol a bőrbe, és nem engedi távozni a nedvességet. Tisztító hatása van, illetve segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől.

Házi ajakradír zöld teával

A téli időn túl, a szél, és a matt rúzsok ugyanúgy száríthatják az ajkakat, mint a hideg. Matt rúzs felvitele előtt mindenképp érdemes átradírozni az ajkakat, hiszen így sokkal szebb és tartósabb lesz a végeredmény. Mivel ezek a termékek jellemzően szárítanak, ezért érdemes a használatuk előtt hidratálót is felkenni.

Hozzávalók:

  • zöld tea filter – 2-4 db, ez a filter nagyságától függ,
  • 1/2 bögre cukor,
  • 3 evőkanál olívaolaj,
  • 1 evőkanál méz.

Keverd össze a hozzávalókat egy tálban, és ha kész, tedd légmentesen záródó tégelybe. Érdemes fénytől elzárt, hideg helyen tárolni.

Képek: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés