A mikrotűs tapaszok a mezoterápiás kezelések és bőrfeltöltő beavatkozások helyett kínálnak kényelmesebb, egyszerűbb otthoni szépségápolási alternatívát, mélyre juttatott hatóanyagaikkal ugyanis csökkentik a ráncok kialakulását és javítják a hámréteg feszességét, rugalmasságát.

hirdetés

A felszívódó mikrotüskéket tartalmazó tapaszok nem új keletűek, hiszen a bőrfertőzések kezelésére kifejlesztett gyógyszeres változataik régóta elterjedtek, ám a szépségápolásban használt, úgynevezett transzdermális adagolórendszer az egyik legmodernebb technológiának számít jelenleg. A könnyen használható mikrotűs tapaszok olyan hatóanyagokat juttatnak a dermiszbe, amelyek képesek mérsékelni a ráncok kialakulását, ugyanakkor fokozzák a bőr nedvességmegtartó képességét, ezáltal segítenek megőrizni feszességét és rugalmasságát, valamint serkentik a bőrsejtek megújulását.

Az orvosesztétikai mezoterápiás kezelések során gyakorlatilag ugyanez történik, csak ott tű segítségével jutnak el a bőr mélyebb rétegeibe a regenerálódást elősegítő, illetve a bőröregedést lassító bioaktív anyagok. Ezenkívül még számos olyan, tűvel történő bőrfeltöltő eljárás létezik, amely kisimítja a felszíni ráncokat és javítja a bőr textúráját.

Kép: Getty Images.

 

A mélyebb ráncok kialakulásának megelőzésére is bevethető mikrotűs tapaszok megjelenésével a professzionális és az otthoni szépségápolás kombinálása új szintre lépett, segítségükkel a célzott kozmetikai kezelések egyszerűbb módon összekapcsolhatók a mindennapos bőrápolási rutinnal.

Hogyan működnek a mikrotűs tapaszok, és miként hatnak a ráncok ellen?

A szépségipar jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt néhány évben, a különféle innovációknak köszönhetően egyre több lehetőségünk nyílik arra, hogy olyan kezelési módszereket alkalmazzunk az otthonunk kényelmében, amelyek hasonló elven működnek, mint egyes orvosesztétikai eljárások.

Ezek az alternatívák jóval egyszerűbbek és fájdalommentesek, ugyanakkor jelentősen megnövelik a bőrápolási rutin hatékonyságát. Míg korábban csupán különféle krémek kínálkoztak a bőröregedés lassítására, a magas hatóanyag-tartalmú szérumok, esszenciák és boosterek megjelenésével igencsak kibővült a választék, majd jöttek az otthoni szépségápolásra kifejlesztett okoskütyük, amelyekkel a kozmetika az otthonunkba férkőzött.

Noha a bőröregedés az élet velejárója és elkerülhetetlen, a technológia segítségével ma már lassíthatjuk a folyamatot, és csökkenthetjük a korral járó bőrproblémákat, valamint bizonyos szintig az állapotromlást felgyorsító tényezők – mint például a szmog, az UV-sugárzás, a stressz, vagy egyéb ártalmas környezeti és életmódbeli hatás – ellen is felvértezhetjük a bőrünk védelmét.

Kép: Getty Images.

Mikrotűs tapaszok homlokra és a szem alatti területre: így késleltetik a bőröregedést

A Foreo égisze alatt létrejött márka, a FAQ™ Swiss kifejezetten az anti-aging bőrápolásra szakosodott. Legújabb innovációjából születtek meg a hatékony összetevőket tartalmazó Microneedling tapaszok, melyek noninvazív módon töltik fel a bőrt hialuronsavval és antioxidánsokkal. A hialuronsavat tartalmazó mikrotűs tapaszok bőrfeltöltőként működnek, így egyik napról a másikra csökkentik a ráncok megjelenését.

A tapasz felületén 1142 felszívódó mikrotű található, amely hatékony hialuronsav-komplexet juttat a dermiszréteg mélyére. A komplex feszesíti és tömörebbé varázsolja a bőrt, ezáltal kisimítja a ráncokat.

A tapaszok tiszta, száraz bőrön használhatók: 5-10 másodpercen át nyomd a tapaszt a homlokodra, és hagyd rajta. Már néhány órás használattal is látható a javulás, de a legjobb eredmény elérése érdekében egész éjszaka érdemes a bőrön hagyni és megvárni, amíg a mikrotűk teljesen felszívódnak a bőrön keresztül.

Valójában nincs tűszúrás, mert a mikrotüskék a transzdermális adagolórendszer elvén működnek, fájdalommentesen hatolnak be a bőrbe, ahol a hatóanyagok kioldásával gyakorlatilag felszívódnak.

Kép: Getty Images.

 

A szem alatti bőr feszesítésére kifejlesztett éjszakai maszk ugyanúgy működik, mint a homlokra illeszthető tapasz. 2270 feloldódó mikrotűs bevonata csökkenti a ráncokat, a sötét karikákat és a szem alatti táskákat. Hasonlóan a homloktapaszhoz, a legjobb eredmény elérése érdekében érdemes egész éjszaka a bőrön hagyni.

Mindkét tapasz – a homlokra és a szemkörnyékre való is – klinikailag bizonyítottan csökkenti a ráncok megjelenését és javítja a bőr feszességét, mindössze két hét használat után. Formulája vegán, állatkísérlet-mentes és 100%-ban természetes eredetű összetevőkből áll. Mindkét termék dermatológiailag tesztelt és minden bőrtípusra alkalmas.

Milyen összetevőket tartalmaznak a ráncok ellen kifejlesztett mikrotűs tapaszok?

A FAQ™ Microneedling tapaszok hialuronsav-komplexet tartalmaznak, amely háromféle molekulasúlyú hialuront kombinál, emellett a koreai vörösfenyő antioxidáns hatású kivonata is megtalálható bennük. Ennek köszönhetően serkentik a kollagéntermelést, javítják a bőr feszességét, minimalizálják a finom vonalak és ráncok megjelenését. A Ku Shen gyökér gyulladáscsökkentő kivonata segít megnyugtatni a bőrt, miközben védi azt a szabad gyökök okozta oxidatív stressztől, a kökénylevél kivonata pedig természetes humektánsokat tartalmaz, amelyek erősítik a bőr vízmegtartó képességét.

Forrás: FAQ™ Swiss.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés