Manapság az egyik legnépszerűbb kozmetikai eljárás a mezobotox, ami néhány dologban eltér a hagyományos botoxkezeléstől, de éppúgy alkalmazható ráncok ellen. Sokféle bőrproblémára jelenthet megoldást.

hirdetés

A mezobotox az egyik legelterjedtebb szépészeti beavatkozás, ami többféle néven fut az orvosesztétikai kozmetikai szalonokban és klinikákon, meso- és microbotoxként egyaránt emlegetik. Bár a botoxkezelések kapcsán sokaknak az eltorzult arcú, merev mimikával bíró sztárok ugranak be elsőként, a szakszerűen, kellő mennyiségben alkalmazott injekciókúra nem okoz viaszbabaszerű, kifejezéstelen ábrázatú megjelenést.

A botox arcfiatalító hatékonyságát bizonyítja, hogy könnyen rá lehet csúszni az alkalmazására, a „megfagyott” arcú sztárok egyszerűen túl gyakran, túl nagy mennyiségben botoxoltattak, vagyis az elrettentő szélsőséget képviselik, és nem az eljárás általános eredményét tükrözik. A megfelelő mértékben adagolt botulinum toxin nem gátolja az arcizmok működését, csupán ellazítja azokat. Ráadásul a botoxalapú eljárásoknak rengeteg fajtája, módja létezik, egyik ilyen a mezobotox, ami több ponton különbözik a hagyományos módszertől.

Kép: Getty Images.

A mezobotox-kezelés nem csak ráncok ellen hatásos

A mezobotox csakúgy, mint a hagyományos botoxkezelés, egy orvosesztétikai eljárás, ami teljes körűen fiatalítja az arc megjelenését, de a nyakon, dekoltázson, kézfejen is alkalmazható. Kiegészítő kezelésként éppúgy jól működik a megereszkedett területeken, például a térd környékén.

A különbség az, hogy a mezobotox során akár tízszeres hígításban szúrják be a hatóanyagot a kezelendő terület több pontján, ráadásul a tű használatában ugyancsak eltér ez a módszer a korábban megszokott botoxinjekciózástól. Hajszálvékony, kisebb tűvel végzi el a kezelést a szakember, az eszközt pedig nem szúrja mélyre, hanem kissé ferdén tartva a bőr felső rétegébe juttatja be.

Tehát a többszörösen felhígított botulinum toxint nem az izmokba fecskendezik be, így a legkevésbé sem tudja blokkolni az arcmimikát. Azt azért tudni kell, hogy ezáltal főként a felszíni ráncokat képes eltüntetni, a már mélyen berögzült barázdákat csupán finomítja. Hatására a bőrfelszín simábbá, egyenletesebbé válik, megszűnnek a petyhüdtségből adódó hepehupák.

Ám nemcsak ráncok ellen hat a mezobotox, hanem teljes mértékben javítja a bőr textúráját. A kezelés után kevésbé lesznek láthatóak a kitágult, ernyedt falú pórusok, finomabb, üdébb bőrképpel lehet számolni, miközben a faggyúmirigyek működését is szabályozza. Megszűnik az arc olajos csillogása, összébb húzódnak a kitágult hajszálerek.

Nem árt tudni

A mezobotox-eljárás nem olyan tartós, nagyjából három-öt hónapig élvezhető az eredménye. Ám nagy előnye, hogy már egyetlen kezeléssel látványosan javítható a bőr megjelenése, csak akkor szükséges megismételni, ha már kiment a hatása. Kizárólag orvos végezheti el a műveletet, és mindenképp szükséges előzetes konzultáció.

Kép: Getty Images.

 

Noha jóval kevesebb esély van a mellékhatásokra, mint a hagyományos botoxeljárásnál, előfordulhat a hatóanyaggal szembeni túlérzékenység vagy allergiás reakció.

Ez a módszer többször alkalmazható egy éven belül, mivel a botox nem befolyásolja az izmok működését, nem kell attól tartani, hogy merevvé teszi az arcmimikát. Természetes marad tőle a megjelenés, a vonások eltorzulásának kockázata ebben az esetben fel sem merül. Gyors és fájdalommentes a kezelés, persze ez attól is függ, hogy önmagában alkalmazzák, vagy más típusú szépészeti beavatkozásokkal kombinálják.

Kérhető hialuronsavas feltöltéssel együtt, vagy egyéb eljárásokkal összevonva, ez mindig a kezelést végző szakember javaslatától függ, aki az arcbőr állapotát és az elérni kívánt célt egyaránt figyelembe veszi a döntésnél.

A mezobotox alkalmazása utáni két hétben enyhe feszülő, csípő érzés jelentkezhet, de egy ilyen beavatkozás után általában nem kell gyógyulási, regenerálódási idővel számolni, mert a tű csak mikrosebeket ejt és az esetleges bevérzés is minimális. Nagyjából két hétig azonban nem ajánlott szoláriumba, szaunába menni. Terhesség és szoptatás ideje alatt a kezelés nem javasolt.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés